Vaikus draudžia nuo sporto traumų, o patys - nuo traumų išgėrus

Trečdalis gyventojų nelaimingų atsitikimų draudimu norėtų apsidrausti ir nuo traumų, kurios patiriamos esant neblaiviam. Net 30 proc. apklaustųjų mano, kad tokiomis aplinkybėmis yra didelė tikimybė patirti traumą. Taip pat nemažai jų baiminasi susižaloti sportuodami.

Dažniausiai net ir lengvas apsvaigimas nuo alkoholio lemia, kad įvykis gali būti pripažintas nedraudžiamuoju, o tai labai susiaurina draudimo apsaugą, ypač savaitgaliais<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dažniausiai net ir lengvas apsvaigimas nuo alkoholio lemia, kad įvykis gali būti pripažintas nedraudžiamuoju, o tai labai susiaurina draudimo apsaugą, ypač savaitgaliais<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-11 09:23, atnaujinta 2018-01-19 11:14

Tai atskleidė ne gyvybės draudimo bendrovės BTA ir „Spinter tyrimų“ šių metų lapkričio mėnesį atliktas tyrimas.

„Žmonės tiesiog įvertina, kokiomis aplinkybėmis jie dažniau gali patirti traumą. Besidraudžiantys tampa vis labiau išprusę draudimo klausimais ir nori turėti kuo platesnę draudimo apsaugą.

Dažniausiai net ir lengvas apsvaigimas nuo alkoholio lemia, kad įvykis gali būti pripažintas nedraudžiamuoju, o tai labai susiaurina draudimo apsaugą, ypač savaitgaliais. Žmonių sąmoningumas auga, tad, atsiradus galimybei rinktis girtumo riziką, ją renkasi vis daugiau žmonių“, – teigia BTA vadovaujantysis asmens draudimo specialistas Ronaldas Grizickas.

Pasak specialisto, nelaimingų atsitikimų draudimo poreikių analizė parodė, kad žmonės vis atidžiau nagrinėja siūlomų draudiminių rizikų spektrą. Norintys turėti pilną draudimo apsaugą pasirenka ne tik didesnes draudimo sumas, bet draudžia ir papildomas rizikas, tokias kaip rizika sportuojant, o BTA vykdomų akcijų metu aktyviai domisi ir draudimo apsauga esant neblaiviems.

Sporto rizika dažniausiai tėvai draudžia savo vaikus – BTA duomenimis, kas 8-as vaikas lanko sporto užsiėmimus. Kiek kitokia situacija pastebima tarp suaugusiųjų – draudimo statistikos duomenys rodo, kad suaugusieji sportuoja kur kas rečiau, nei vaikai, t.y. tik kas 40-as.

Suaugusiųjų grupėje daugėja norinčių, kad draudimo apsauga jiems galiotų ir esant neblaiviems. Įdomu, kad vyrų, besirenkančių tokią riziką yra daugiau kaip 4 kartus daugiau negu moterų. R.Grizicko teigimu, galimybė apdrausti girtumo riziką jokiu būdu nereiškia, kad draudikai nori skatinti alkoholio vartojimą. Apdraudus šią riziką vairavimas išgėrus yra netoleruojamas ir vairuojančiam asmeniui viršijus įstatymuose leidžiamą normą, įvykis bus pripažintas nedraudžiamuoju. Taip pat nedraudžiami yra mirties apsinuodijus alkoholiu atvejai.

Vadovaujantysis asmens draudimo specialistas sutinka, kad lengvas girtumas iki 0,4 promilės (išskyrus vairuotojus) gali būti toleruojamas ir pripažįstamas draudžiamuoju įvykių, bet tik ne vidutinis ar sunkus girtumas. Tokios būsenos žmogus praranda savikontrolę ir gali ne tik pats susižaloti, bet sužaloti ir aplinkinius, todėl draudikai to neturėtų toleruoti.

„BTA Insurance Company“ SE filialas pernai pasirašė virš 186 mln. litų įmokų, o tai yra 17 proc. daugiau nei 2012 m. Bendrovės draudimo portfelyje daugiausiai augo KASKO draudimo rūšis (56 proc.), antroje vietoje – bendrosios civilinės atsakomybės draudimas (45,5 proc.), trečioje – nelaimingų atsitikimų draudimas (37,6 proc.). Ne gyvybės draudimo bendrovė pernai klientams Lietuvoje atlygino 89,83 mln. litų, o šiuo metu kas valandą išmoka daugiau kaip 34 tūkstančius litų draudimo išmokų, kas 3 minutes užregistruoja po naują įvykį, per mėnesį pradeda 3100 naujų bylų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.