Vyriausybė ieškos papildomų milijonų

Ieškant, iš ko finansuoti

Seimas praėjusią savaitę nurodė Vyriausybei papildomai surasti beveik 90 mln. litų.
Seimas praėjusią savaitę nurodė Vyriausybei papildomai surasti beveik 90 mln. litų.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2014, 9:39 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:14 AM

„Manau, kad šiandien bus sprendžiamas klausimas, nurodant konkrečius skaičius, kokioje pozicijoje bus sumažinti asignavimai, kurie yra suplanuoti jau atskiriems asignavimų valdytojams, arba kažkam bus didinama. Tikrai nebus didinamos išlaidos, tik bus kai kurioms pozicijoms sumažinta“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Seimas praėjusią savaitę nurodė Vyriausybei papildomai surasti beveik 90 mln. litų - daugiausia jų bus skirta kultūros darbuotojams, mokiniams ir žemdirbiams, o lėšų rasti, mažinant valstybės valdymo išlaidas ir valstybės skolos aptarnavimą.

A.Butkevičius aiškino, kad šie pinigai į išlaidas įtraukti neteisingai.

„Jeigu kažkuriai sričiai didini asignavimus, tai turi nurodyti, koks yra naudojamas šaltinis, - ar kažką mažini, ar pajamas padidini. Tai čia buvo klaida, kad jie buvo įrašę mažinti valdymo išlaidas, tai turėjo būti aiškiai apibrėžta, kokiems asignavimų valdytojams mažini ir kita pozicija išsakyta - mažinama skolos aptarnavimo suma, bet nebuvo irgi konkretaus skaičiaus. Tai čia ir buvo procedūrinis pažeidimas“, - aiškino premjeras.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS sakė, kad pajamų šaltinius pagal Seimo statutą turėtų nurodyti pats Seimas - šiuo atveju jo pirmininkė Loreta Graužinienė. Tačiau nei ji, nei Biudžeto ir finansų komiteto vadovai trečiadienį vakare BNS negalėjo nurodyti papildomų pajamų šaltinių.

Seimas pritarė liberalų siūlymui nuo kitų mokslo metų kiekvienam moksleiviui per mėnesį skirti 15 eurų (apie 50 litų) popamokinei veiklai - tam nuo 2015-ųjų spalio reikėtų apie 11,2 mln. litų (3,2 mln. eurų). Dar 61 mln. litų (17,7 mln. eurų) nutarta skirti šalies žemdirbiams, 17 mln. litų (4,92 mln. eurų) - kultūros darbuotojų algoms didinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.