Gidams vietoj licencijų - registracijos numeris

Ūkio ministerija vietoje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 15, 2014, 9:28 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:33 AM

Ūkio ministerija teigia, kad jos parengtos Turizmo įstatymo pataisos užtikrintų lengvesnę verslo pradžią asmenims, siekiantiems teikti gido paslaugas.

„Projekte pažymėjimo išdavimą planuojama pakeisti švelnesne gidų veiklos reguliavimo forma.

Gidas, prieš pradėdamas veiklą, Valstybiniam turizmo departamentui privalės pateikti pranešimą su papildomais dokumentais (patvirtinančiais kvalifikaciją ir kitus) apie gido paslaugų teikimą. Asmenims bus suteikiama galimybė jau kitą dieną po pranešimo pateikimo pradėti vykdyti veiklą“, - teigiama ministerijos komentare BNS.

Pagal pataisas, gidui būtų suteikiamas unikalus registracijos sąraše numeris. Jam pageidaujant, Valstybinio turizmo departamento interneto svetainėje asmeniškai jam būtų suteikiama galimybė gauti automatinį patvirtinimą apie teisės teikti gido paslaugas įgijimą, jame greta kitos informacijos nurodant gido vardą ir pavardę, jo nuotrauką ir registracijos gidų sąraše numerį.

Pateiktose svarstyti pataisose, kaip ir dabartiniame Turizmo įstatyme, numatyti gidų kvalifikaciniai reikalavimai - privalomas aukštasis išsilavinimas, išklausyti ne trumpesni nei 250 akademinių valandų trukmės specialūs gidų kursai ir praktinis ekskursijų vedimo egzaminas.

Lietuvos gidų sąjungos vadovas Linas Daubaras BNS sakė, kad tobulindama įstatymo projektą ministerija atsižvelgė į beveik visas gidus vienijančių organizacijų rekomendacijas.

Licencijos gidams naikinamos siekiant mažinti administracinę naštą verslui. Patys gidai anksčiau perspėjo, kad visiškai atsisakius valstybinės gidų kontrolės gali padaugėti nekvalifikuotų gidų, kurie gali kenkti ir Lietuvos įvaizdžiui.

Šiuo metu gidų pažymėjimus Lietuvoje turi apie pustrečio tūkstančio asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.