Krovinys su lietuvišku sviestu Uzbekistano nepasieks

Vagonas su tūkstančiu tonų sviesto bus pargabentas atgal. Nors iš Lietuvos gabenamas krovinys sėkmingai kirto Lietuvos – Baltarusijos sieną, paaiškėjo, kad tikslo – Uzbekistano jis laiku nebepasieks. Todėl sviestą eksportavusi įmonė nutarė krovinį susigrąžinti.

Sviestą į Uzbekistaną gabenusi įmonė nutarė susigrąžinti krovinį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sviestą į Uzbekistaną gabenusi įmonė nutarė susigrąžinti krovinį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Dec 15, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:46 AM

„Pati įmonė apsisprendė susigrąžinti krovinį.

Nes Rusija nuo šių metų gruodžio 1 d. taiko apribojimą tranzitui per Baltarusiją. Europos Komisijai ji surašė raštą, kad nepasitiki Baltarusija. Todėl prekės tranzitu į Rusiją ar per Rusiją gali būti gabenamos tik per tuos pasienio postus, kuriuos aptarnauja jos pareigūnai.

Tai postai Latvijoje, Estijoje bei Lenkijoje. Tačiau dauguma krovinių yra gabenami per Latviją ir Estiją“, – sakė Veterinarijos tarnybos Pasienio maisto ir veterinarinės kontrolės skyriaus vedėjas Egidijus Pumputis.  

Pasak pašnekovo, Baltarusijai toks Rusijos sprendimas – ne prie širdies. Ji – tranzitinė šalis, todėl neketina taikyti kokių nors draudimų.

„Taip nutiko ir su tuo geležinkeliu gabenamu sviesto kroviniu. Baltarusija jį praleido. Kirtus sieną, pasienio pareigūnai užpildė visus tranzito dokumentus. Ir dar patys paskambino į postą Rusijos-Baltarusijos pasienyje. Štai tuomet ir paaiškėjo, kad krovinys į Rusiją vis dėlto nebebus įleistas, – tai patvirtino Rusijos pareigūnai. Todėl įmonė krovinį susigrąžino atgal“, – paaiškino E.Pumputis.      

Sviestas iš įmonės sandėlių buvo išgabentas lapkričio pabaigoje. Tačiau geležinkeliais kroviniai gabenami itin ilgai. Tad praėjo kone dvi savaitės, kol krovinį užklupę sunkumai iškilo aikštėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.