Kuo ilgesnis dovanos kelias, tuo didesnė ir staigmena

Artėjant Kalėdoms, gyventojai skuba pasirūpinti dovanomis savo artimiesiems. Tačiau dalį šių dovanų gyventojai perduos ne patys, o per tarpininkus. Siuntų pervežimo įmonės „Omniva LT“ atlikta Lietuvos gyventojų apklausa atskleidė, kad net penktadalis (22 proc.) lietuvių naudojasi siuntų gabenimo paslaugomis tam, kad dovanas perduotų artimiesiems.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:25 AM

„Aktyvi lietuvių emigracija išaugino užsienyje gyvenančių giminaičių ir draugų skaičių, todėl artėjant Kalėdoms ar kitoms didžiosioms šventėms, nemažai dovanų iš Lietuvos juos pasiekia paštu.

Apklausos duomenimis, net 31 proc. siuntinių šalyje yra adresuojami užsienyje gyvenantiems giminaičiams, o kas penktas siuntinys (22 proc.) – įvairiose šalyse įsikūrusiems draugams. Taip pat nemažai siuntų lietuviai siunčia į Lietuvos didmiesčius“, – tyrimo rezultatus pakomentavo Simonas Bielskis, „Omniva LT“ direktorius Simonas Bielskis.

Apklausa taip pat parodė, kad didžiausią skaičių siuntų į užsienio šalis siunčia vyresni nei 45 m. gyventojai, daugiausia į Vokietiją, Didžiąją Britaniją ir Skandinavijos šalis. Jie taip pat ir patys dažniau jas gauna iš emigravusių artimųjų.

Pasak „Omniva LT“ vadovo, artėjant Kalėdoms didesnis siuntų srautas pasiekia ir savitarnos terminalus.

„Gyventojai iš anksto ruošiasi pasveikinti toli gyvenančius artimuosius, todėl jau rudens pabaigoje jaučiame pagyvėjimą. Pavyzdžiui, šiemet lapkritį siuntų pervežėme net 21 proc. daugiau nei spalį. Be to, pastebėjome, kad šiemet per spalį ir lapkritį mūsų klientai siuntė 49 proc. daugiau siuntų nei tokiu pačiu metu pernai“, - sakė S.Bielskis.

Gyventojus, kurie dar tik planuoja siųsti dovanas per savitarnos terminalus, jis ragino tuo pasirūpinti kuo skubiau, nelaukiant paskutinės savaitės. Kitaip siuntų pervežėjai gali tiesiog nespėti jų pristatyti laiku.

Lietuvoje siuntiniai įprastai pristatomi per 24 valandas darbo dienomis (didmiesčiuose pristatomi ir šeštadieniais). Gyventojus Latvijoje ir Estijoje siuntos pasiekia per 1–2 darbo dienas, kitose užsienio šalyse – iki 8 darbo dienų.

„Omniva LT“ vadovas atkreipė dėmesį, kad siunčiant siuntas per paštomatus galima sutaupyti tinkamai supakavus siuntinį.

Per savitarnos terminalus ypač verta siųsti didesnio svorio siuntas, nes kainą lemia ne svoris, o paketo dydis.

Savitarnos terminalų skyreliai yra ilgi, todėl net ir į S dydžio pailgą dėžutę galima sutalpinti nemažą paketą, kiek įmanoma užpildžius laisvą erdvę dėžėje. Sakykime, jei dėžutė sveria 10 kilogramų, tačiau ji telpa į M dydžio spintelę, jos siuntimas Lietuvoje kainuos tik 9,99 litų (2,89 euro), o, pavyzdžiui, į Didžiąją Britaniją – 86,84 litų (25,15 eurų).

Lietuvos gyventojų apklausą internetu „Omniva LT“ užsakymu 2014 m. rugsėjo 16–22 dienomis atliko tyrimų bendrovė „SolidData“. Tyrime dalyvavo 551 respondentas nuo 18 iki 69 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.