Sprendimas, kaip nepasiklysti automobilių stovėjimo aikštelėje

Teatras prasideda nuo rūbinės, o prekybos ar verslo centras – nuo automobilių stovėjimo aikštelės. Čia nesinori įstrigti eilėje ir tikimasi, kad paltas ar automobilis lieka saugiai.  Daugelis vairuotojų pripažins, kad retai kas erzina labiau kaip paini mašinų aikštelė, kurioje dar ir neįmanoma rasti laisvos vietos.

Kai vairuotojai be jokių spūsčių ir sparčiai nukreipiami į laisvas automobilių stovėjimo vietas, taupomas ir žmonių laikas, ir mažiau teršiama aplinka. .<br>Fima nuotr.
Kai vairuotojai be jokių spūsčių ir sparčiai nukreipiami į laisvas automobilių stovėjimo vietas, taupomas ir žmonių laikas, ir mažiau teršiama aplinka. .<br>Fima nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:43 AM

Įsivaizduokite tokį parkingą, kuriame vietoje įprastų statiškų eismo krypties rodiklių įsižiebia vien tik jūsų automobiliui skirtos nuorodos. Jos be jokios painiavos nurodo, kur tiksliai važiuoti ir pastatyti mašiną. Ir, žinoma, kuo arčiau įėjimo, tuo geriau.

Neabejotina, kad tiksliai, tarsi laikrodis veikiantį mechanizmą sukūrė šveicarai. Šimtus parkingų visame pasaulyje įrengusi kompanija „Schick Electronic“ užpatentavo automobilių aikštelių sistemą, kuri skaičiuoja laisvas stovėjimo vietas ir nukreipia vairuotojus tiesiai į jas.

Kai vairuotojai be jokių spūsčių ir sparčiai nukreipiami į laisvas automobilių stovėjimo vietas, taupomas ir žmonių laikas, ir mažiau teršiama aplinka.

„Kuo daugiau automobilių atvažiuoja į garažą, tuo šveicarų sukurta parkavimo palydos sistema yra efektyvesnė. Tada visos „populiariausios“ vietos arčiausiai įėjimų būna užimtos, tačiau žmonės vis tiek ten važiuoja ir ieško, kur galėtų pastatyti automobilį.

Taip gaištamas laikas, aplink zuja automobiliai – tai niekam nepatinka“, – paaiškino intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovės „Fima“ Sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys.

„Fima“, bendradarbiaudama su šveicarais diegiant automobilių stovėjimo aikštelių valdymo sistemas – nuo įvažiavimo kontrolės, apmokėjimo sistemų iki automobilio pastatymo pagalbos, sukaupė nemažą patirtį.

Išmanieji sprendimai paprastai diegiami aikštelėse, kuriose telpa nuo 300 automobilių. Vis dėlto, jei kelių aukštų aikštelės architektūra sudėtinga, yra daug posūkių, vaizdą užstojančių kolonų, tuomet net ir nedidelėse aikštelėse tokie sprendimai pasiteisina. „Fima“ specialistai visada prieš teikdami pasiūlymus apžiūri esamą ar būsimą parkingą,

„Mums svarbu ne parduoti atskirus daviklius, bet parinkti kiekvienam konkrečiam atvejui tinkamiausią sprendimą“, – paaiškino R. Šlekys.

Modernia automobilių stovėjimo aikštele vilniečiai ir miesto svečiai jau naudojasi. „Fima“, bendradarbiaudama su „Schick Electronic“, yra įrengusi modernią automobilių srautų valdymo sistemą laisvalaikio ir prekybos centro „Panorama“ parkinge.

„Tai pirmoji ir kol kas vienintelė tokio tikslumo ir kokybės automobilių aikštelė Baltijos šalyse, realiu laiku rodanti situaciją ir pateikianti labai tikslią informaciją vairuotojams. Tai vienas didžiausių uždarų parkingų Baltijos šalyse, čia nuolat atvyksta daugybė pirkėjų, todėl efektyvus automobilių valdymas itin svarbus“, – sakė R. Šlekys.

Artimiausiu metu „Fima“ dukterinė įmonė „Fima BR“ Baltarusijoje diegs „Schick Electronics“ sistemas viename didžiausių Minske statomų sporto ir poilsio kompleksų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.