Užgesinti nelegalią reklamą Vilniuje - per daug sudėtinga

Atrodo, kad dėl daug triukšmo sukėlusios „Samsung“ reklamos ant „Vilniaus vartų“ pastato pareigūnams teks dar pavargti. Nors miesto savivaldybė uždraudė ją eksploatuoti, niekas to nepaiso.

Ne vienam vilniečiui neįtikusi „Samsung“ reklama vis dar šviečia.<br>V.Balkūno nuotr.
Ne vienam vilniečiui neįtikusi „Samsung“ reklama vis dar šviečia.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Dec 16, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:31 AM

Užgesinti „Samsung“ reklamą, nubausti kaltininkus. Tokią užduotį trečiadienį gavo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai. Mat savivaldybės Verslo licencijavimo ir leidimų skyrius susizgribo, kad reklama jau yra nelegali.

2012-aisiais leidimas „Samsung“ reklamai buvo suteiktas dvejiems metams. Jo galiojimas baigėsi lapkričio 30-ąją, bet reklama šviečia iki šiol.

Kol ji buvo rodoma, ne vienas vilnietis piktinosi dėl jos ryškumo, vyko net teismo procesas.

Reklamos poskyrio vedėjas Darius Paulius Vizgirda pasakojo, kad savivaldybė dar gruodžio 2-ąją reklamos savininkę įmonę „Samsung Electronics Baltics“ informavo, jog Išorinės reklamos komisijos sprendimas yra neigiamas ir naujas leidimas nebus suteiktas.

„Savivaldybė nurodė sprendimo motyvus ir pasiūlė pasibaigus išduoto leidimo galiojimo terminui per vieną darbo dieną sustabdyti reklamos eksploatavimą“, – sakė D.P.Vizgirda.

Savivaldybė taip pat reikalavo ne vėliau kaip iki kitų metų vasario 1-osios išardyti ryškiąją reklamą ir sutvarkyti aplinką.

Beje, „Samsung“ įsipareigojo per 730 dienų reklamos eksploatavimo laikotarpį savivaldybei sumokėti daugiau nei 154 tūkst. litų rinkliavą. Tad dabar kiekvieną dieną, kai reklama eksploatuojama neteisėtai, savivaldybė kasdien negauna beveik 210 litų pajamų.

Šį pavasarį baigėsi teismų maratonas, kurio metu statybų bendrovė „Ranga IV“ mėgino ginčyti „Samsung“ reklamos ant „Vilniaus vartų“ teisėtumą.

Teisėjai paskelbė, kad savivaldybės leidimas įrengti visą parą šviečiančią „Samsung“ reklamą ant stogo yra teisėtas.

„Rangos IV“ atstovai įrodinėjo, kas reklama blogina pastato ir kompanijai priklausančio buto kokybę.

Jų manymu, leidimas įrengti reklamą ant pastato stogo, virš jai priklausančio buto aštuonioliktajame pastato aukšte, buvo išduotas ir neteisėtai, ir nepagrįstai.

Pasak pareiškėjų, „Samsung“ reklama yra labai didelė, šviečianti visą parą. Reklamos skleidžiama šviesa pasklinda po butą, taip pat – ir po kitus butus, esančius po reklamos skydu.

Tai esą turi neigiamą poveikį ten gyvenantiems žmonėms ir iš esmės prieštarauja sanitarinėms ir higienos normoms.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija padarė išvadą, kad savivaldybės administracijos leidimas yra teisėtas ir atmetė skundą kaip nepagrįstą.

Laukia galutinio sprendimo

„Samsung Electronics Baltics, būdama pasaulinės korporacijos dalimi, laikosi aukščiausių verslo standartų ir vadovaujasi su verslu susijusiomis vertybėmis. Todėl, kaip ir pažymėta Vilnaus miesto savivaldybės rekomendacijoje, bet ne sprendimo protokole, mes išjungėme reklamos stendą. Be to, Vilniaus apygardos administracinis teismas šį pavasarį nusprendė, kad ta pati lauko reklama atitinka visus teisinius reikalavimus ir nedaro įtakos eismo saugumui. Mes inicijavome visų reikalingų dokumentų Vilniaus miesto savivaldybei pateikimą, kad leidimas reklamai būtų pratęstas ir laukiame galutinio sprendimo,“ – sakė „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.