Bankas skrydžių bendrovę „UTair“ nori prirakinti prie žemės

Rusijos bankas „Alfa-bank“ nusitaikė į skrydžių bendrovę „UTair“. Jis reikalauja, kad oro navigacijos įmonė nebeteiktų šiai bendrovei paslaugų. Taip pat reikalaujama, kad tam tikriems bendrovės laineriams apskritai būtų uždrausta kilti į dangų. Tai pačiai grupei priklausanti „Utair Express“ skraidina keleivius iš Maskvos į Vilnių.

"UTair" lėktuvai iš Maskvos skraido ir į Vilnių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
"UTair" lėktuvai iš Maskvos skraido ir į Vilnių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2014, 12:58 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:56 PM

Visa tai bakas suguldė pretenzijoje, kurią įteikė Valstybinei oro transporto valdymo korporacijai, taip pat Rusijos aviacijos bei Rusijos transporto priežiūros tarnyboms.

Apie tai Rusijos naujienų agentūrą „TASS“ informavo du šaltiniai, kurie esą yra gerai susipažinę su banko reikalavimais.

Bankas speičia „UTair“ į kampą reikalaudamas, kad būtų įvykdytas teismo sprendimas ir tam tikriems skrydžių bendrovės lėktuvams nebebūtų teikiamos oro navigacijos paslaugos. Anot informacijos šaltinių, tai reiškia ne ką kita, bet tai, kad "UTair" turėtų apskritai nutraukti veiklą.

Tai, kad keleivius ir į Lietuvą skraidinančios Rusijos skrydžių bendrovės „UTair“ įmonių grupė turi finansinių sunkumų, paaiškėjo dar vasarą. Šių metų liepą „UTair“ paskelbė mažinanti išlaidas, atleido 800 darbuotojų ir nutraukė 20 procentų skrydžių.

Lapkritį buvo skelbiama, kad trečiai pagal dydį Rusijos aviakompanijai „UTair“ iškilo problemų su atsiskaitymais. Jos dukterinė bendrovė „UTair finance“ nesugebėjo išpirkti dviejų 2,7 milijardo rublių obligacijų emisijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.