Pirkėjai šturmuoja lietuviškų baldų salonus Rusijoje

Rusijos pirkėjų karštinę jaučia ir toje šalyje investavę Lietuvos verslininkai. Rusai plūstelėjo į lietuvių valdomus baldų salonus, nes nuo Naujųjų metų ketinama didinti kainas.  Lietuvos koncernas SBA Rusijoje valdo gamyklą „Novo Mebel“ bei 42 baldų salonus „Parra“. Lietuviai gamyklą Tulos srityje įsigijo dar 2005 metais.

Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Dec 17, 2014, 6:28 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:02 PM

Smunkant rublio kursui, Lietuvos investuotojai ketina žengti konkurentų keliu – didinti baldų kainas. Todėl dabar pirkėjų stygiumi nesiskundžia – rusai perka baldus pernelyg nesvarstydami.

Tiesa, „Ikea“ baldų kainas Rusijoje padidino jau antradienį. SBA koncernui priklausančiuose salonuose baldai brangs 15 procentų nuo sausio mėnesio.

„Mes reaguosime į konkurencinę aplinką ir taip pat didinsime produkcijos kainą. Nutarėme tai padaryti nuo kitų metų“, - portalui lrytas.lt sakė SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Neturi kitos išeities

Pasak E.Valentinavičiaus, esant dabartinei padėčiai, kitaip elgtis nėra galimybių – žaliavos ir detalės perkamos kitur ir už užsienio valiutą, o ne rubliais. Tuo tarpu už baldus pirkėjai atsiskaito nuvertėjančiais rubliais.

„Taigi gerokai išaugo savikaina nuvertėjus rubliui kitų valiutų atžvilgiu. Kitos išeities mes neturime“, - teigė E.Valentinavičius.

Tarsi tai pajutę Rusijos pirkėjai plūstelėjo į lietuvių valdomus salonus ir ėmė šluoti baldus. „Iš tiesų pastebime: prekyba suaktyvėjo“, - pripažino koncerno viceprezidentas.

Praėjusiais metais SBA atstovai žadėjo, kad Rusijoje šiais metais bus atidaryta iki 100 salonų. Tačiau veikia tie patys 42 „Parra“ salonai.

Visi šie salonai, dirbantys franšizės pagrindais, prekiauja vien „Parra“ ženklu pažymėtais SBA grupės baldais.

Lietuvos investuotojų valdomi salonai vilioja rusų pirkėjus ne pavieniais baldais, bet visa būsto koncepcija. Be to, lietuviškų baldų kaina yra mažesnė nei itališkų.

Išgyvena pirkėjų antplūdį

Rubliui nuvertėjus dvigubai euro atžvilgiu rusai skuba į parduotuves, nes kainos netrukus turėtų drastiškai padidėti.

Dėl šios priežasties Maskvos ir kitų miestų didžiosios parduotuvės ir prekybos centrai išgyvena seniai regėtą pirkėjų antplūdį.

Darbo dienos popietę baldų parduotuvės „Ikea“ skyrius, parduodantis virtuvės baldų komplektus, kurie yra brangiausios prekės tame prekybos centre, buvo sausakimšas pirkėjų. „Ikea“ paskelbė, kad pabrangins virtuvės baldus ir kitas prekes gruodžio 18-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.