Minskas iš Rusijos reikalauja nebe rublių, o dolerių

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareikalavo savo vyriausybės, kad atsiskaitymai už Rusijai tiekiamas prekes būtų vykdomi doleriais. Vargu ar galima abejoti, kad tokių žingsnių imtis privertė svyruojantis rublio kursas.

A.Lukašenkai rusiški rubliai jau irgi nemieli.<br>T.Bauro nuotr.
A.Lukašenkai rusiški rubliai jau irgi nemieli.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:48 PM

„Reikėjo jau seniai reikalauti, kad jie už prekes atsiskaitytų tvirta valiuta. Juk už elektros energiją mes Rusijai mokame doleriais.

Vyriausybė man pranešė, kad ledai pajudėjo, pirkėjai Rusijoje jau irgi ima atsiskaitinėti doleriais. O jei rubliais, tai pagal atitinkamos dienos ir atitinkamos valandos kursą“, – rėžė kaimyninės šalies vadovas.

Jis kategoriškai paneigė gandus, kad įkandin Rusijos gali būti devalvuotas ir Baltarusijos rublis.

Beje, pastaruoju metu prekybos ryšiai tarp broliškomis viena kitą vadinančių valstybių ėmė trūkinėti. Lapkričio pabaigoje Rusijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ sugriežtino augalinės kilmės produktų prekybą, įtarusi, kad baltarusiai nemažai jų reeksportuoja iš ES.

Dar vėliau uždrausta įvežti kai kurių Baltarusijos mėsos perdirbimo įmonių gaminius. Oficiali priežastis – tarša įvairiomis bakterijomis ir mikroorganizmais bei afrikinio kiaulių maro grėsmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.