Nusidriekė mėsos kelias į Ameriką

Gruodžio 17 d. JAV žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnyba (FSIS) paskelbė oficialų pasiūlymą Lietuvą įtraukti į sąrašą šalių, iš kurių leidžiamas mėsos ir mėsos produktų eksportas į JAV, ir pateikė šį pasiūlymą viešajai visuomenės diskusijai. Taip baigtas paskutinis derybų su JAV pareigūnais etapas. Oficialiai leidimas eksportuoti lietuvišką mėsą ir jos produktus į JAV įsigalios pasibaigus viešosioms diskusijoms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 10:13 PM

„Tai puiki prieššventinė naujiena iš JAV kolegų. Jie taip pat informavo, kad viešoji diskusija, kurios metu visuomenei yra suteikiama galimybė susipažinti su FSIS pasiūlymu ir pateiktomis išvadomis, truks iki 2015 m. vasario 17 d. Tikimės, kad jau kitų metų pirmąjį pusmetį Lietuvos mėsos perdirbimo įmonės galės išsiųsti pirmąsias savo produkcijos partijas į JAV“, - sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

FSIS savo pasiūlyme pripažįsta, kad Lietuvoje taikoma valstybinė mėsos saugos kontrolės sistema visiškai atitinka JAV keliamus reikalavimus ir yra lygiavertė JAV taikomai kontrolės sistemai. Įsigaliojus eksporto leidimui, mūsų šalies gamintojai galės eksportuoti į JAV jautieną, kiaulieną, avieną, ožkieną ir jų produktus. Tiesa, įmonės, norinčios eksportuoti savo produkciją į JAV, turės turėti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos suteiktą patvirtinimą, o JAV kompetentingos institucijos inspektoriai visą įvežamą produkciją papildomai tikrins įvežimo į JAV postuose.

Derybos dėl eksporto leidimo su FSIS buvo pradėtos dar 2004 m., tačiau oficialios ataskaitos nagrinėjimo ir išvadų rengimo procedūros ypač pasistūmėjo į priekį po š. m. spalio mėn. įvykusio Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus susitikimo su JAV žemės ūkio departamento sekretoriumi Tomu Vilsacku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.