Kauno viešasis transportas ruošiasi euro įvedimo iššūkiui

Keleivių vežimo paslaugas teikianti bendrovė „Kauno autobusai“ rengiasi sausio 1-ąją prasidėsiančiai litų keitimo į eurus procedūrai. Didžiausias dėmesys skiriamas keleivių informavimui apie tai, kaip reikės atsiskaityti už važiavimą autobusais ir troleibusais pirmąsias penkiolika sausio mėnesio dienų, ir vairuotojų parengimui, kaip tuo laikotarpiu aptarnauti keleivius.

Sunkiausias metas tiek vairuotojams, tiek keleiviams bus pereinamasis laikotarpis, kai bus galima atsiskaityti tiek litais, tiek eurais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sunkiausias metas tiek vairuotojams, tiek keleiviams bus pereinamasis laikotarpis, kai bus galima atsiskaityti tiek litais, tiek eurais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 9:24 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:34 PM

„Tai tikras iššūkis mūsų bendrovei, – sako Finansų tarnybos vadovė Edita Gudišauskienė, – tačiau tam rengiamės ne vieną mėnesį ir tikimės išvengti didesnių nesklandumų.“

Anot jos, sunkiausias metas tiek vairuotojams, tiek keleiviams bus pereinamasis laikotarpis, kai bus galima atsiskaityti tiek litais, tiek eurais. Ji atkreipia dėmesį, kad atsiskaitantiems litais, grąža bus atiduodama litais, o atsiskaitantiems eurais – eurais.

Bendrovė ragina keleivius, perkančius bilietus transporto priemonėse, iš anksto pasiruošti smulkių pinigų ir duoti vairuotojams pinigus be grąžos.

„Antraip vairuotojai, skaičiuodami grąžą, užgaiš, nepajėgs laikytis grafiko, keleiviai bus nepatenkinti, kad nepasiekia tikslo laiku, – prašo keleivių supratingumo E.Gudišauskienė. Ji primena, kad autobusas ar troleibusas nėra valiutos keitykla, o vairuotojai tikrai neturės galimybių atiduoti grąžą, jei keleivis mokės didelio nominalo kupiūromis.

Siekdama palengvinti situaciją tiek keleiviams, tiek vairuotojams, bendrovė siūlo keleiviams įsigyti elektroninius bilietus (e. bilietus), juolab, kad tuomet kelionė kainuos ne 2,40 lito (0,70 Eur), o pigiau – 2 Lt (0,58 Eur). Be to, su e. bilietu per 30 minučių galima persėsti į kitą transporto priemonę ir kelionę tęsti nemokamai.

Tiems, kurie naudojasi terminuotais bilietais, nereiks sukti galvos ir atlikti jokių papildomų operacijų. Jei terminuotas bilietas nupirktas už litus iki 2015-ųjų sausio 1 d., jis galios ir šalyje įvedus eurą. Tiems keleiviams, kurie naudojasi Kauno miesto elektroninių bilietų e-piniginėmis, per pirmąsias penkiolika sausio mėnesio dienų reikės atlikti vieną operaciją –savo e. bilieto kortelę bent vieną kartą papildyti eurais. Suma turėtų būti ne mažesnė nei vieno bilieto kaina. Papildymo metu kortelėje esantys kreditai litais bus konvertuoti į eurus. E. bilietai su nekonvertuotais kreditais sausio 16-ąją nebegalios.

Keleiviams reikėtų atkreipti dėmesį, kad sausio 1-ąją baigiasi daugelio e. kortelių galiojimo laikas. Tokias korteles būtina pasikeisti, tai bus galima padaryti visuose e. bilietų platinimo taškuose. Nauja kortelė kainuos 6 litus (1,74 Eur). Tačiau jeigu kortelėse esantys terminuoti bilietai bus aktyvinti anksčiau, korteles bus galima naudoti iki termino pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.