10 šalių, iš kurių atvyksta patys bjauriausi turistai

Šią savaitę pasaulį apskriejo žinia apie kino keleivio akibrokštą - šis mėgino atidaryti kylančio lėktuvo avarinio išėjimo duris, nes pritrūko oro. Kinai, kurių kasmet po pasaulį keliauja vis daugiau, dažnai stebina neįprastu ar net pasibaisėtinu elgesiu, tačiau ne jie yra patys nemėgstamiausi turistai pasaulyje. Pirmoji vieta šiame neoficialiame sąraše atitenka kitos didelės tautos atstovams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-21 15:44, atnaujinta 2018-01-18 16:35

Kiekvienas namus trumpam ar ilgam paliekantis turistas, nori jis to ar ne, užsieniečiams tampa savo šalies ir kultūros pavyzdžiu. Būtent dėl šios priežasties kartais vertėtų pasvarstyti, ar tikrai verta aštuntą kartą užsisakyti alaus tame pačiame bare arba tiesiog gatvėje pradėti demonstruoti savo šokių žingsnelius.

Įtakingas internetinis kelionių gidas „Triposo“ atliko apklausą, kurioje žmonių buvo paprašyta papasakoti savo kelionių „nuodėmes“ ir išduoti, koks kitų turistų elgesys juos šokiravo labiausiai. Galiausiai istorijų apie šlapinimąsi viešumoje ir vagystes prisiklausę tyrėjai sudarė įžūliausių turistų gimtinių dešimtuką.

10. Brazilai. Daugelis apklausoje dalyvavusių žmonių tvirtino, kad brazilai – kaprizingiausi pasaulyje keliautojai.

9. Italai. Devintoje vietoje jie įsitvirtino tada, kai buvo įvardyti kaip nemandagiausi ir gašliausi.

8. Prancūzai. Apklausos dalyviai tikino, kad atvykėliai iš Prancūzijos dažniausiai elgiasi nemandagiai ir skandalingai.

7. Indai daugelio nuostabai taip pat atsidūrė labiausiai nepageidaujamų keliautojų dešimtuke.

6. Vokiečiai. Jų šalis garsėja alaus šventėmis ir lankytinų vietų gausybe, tačiau į kitas šalis išvykstantys vokiečiai susigadino savo reputaciją dėl nepavyzdingo elgesio. Vokietijos gyventojai užsienyje taip pat žinomi kaip sulaukiantys daugiausiai oficialių skundų.

5. Australai – keliautojų tauta. Didelė dalis Australijos gyventojų keliauja labai intensyviai nepriklausomai nuo metų laiko. Kaip ir vokiečiai, australai buvo įvardinti kaip nepavyzdingo elgesio keliautojai.

4. Kinai. Jų Kinijoje – net 1.35 milijardo, taigi nenuostabu, kad kiniečių galima sutikti turbūt kiekvienoje pasaulio šalyje. Jų, kaip ir kelionių mylėtojų australų, įsitvirtinimą dešimtuke paaiškinti sunku – neaišku, ar taip nutiko dėl jų blogo elgesio, ar tiesiog dėl gausos. Tačiau daugelis apklausos dalyvių kiniečius įvardijo kaip blogiausiai besielgiančius turistus.

3. Į užsienio šalis keliaujantys rusai buvo apibūdinti kaip nemandagūs chuliganai. Daugelis apklaustųjų juos įvardijo kaip daugiausiai girtaujančius turistus. Tačiau panašu, kad tam pritaria ir patys rusai – 42 procentai apklaustųjų iš Rusijos savo šalies gyventojus pavadino blogiausius pasaulyje.

2. Jungtinės karalystės gyventojai. Daugelis apklaustųjų juos įvardijo kaip blogiausiai besielgiančius turistus. Jie jau seniai žinomi kaip nepavyzdingi barų ir viengungių vakarėlių lankytojai. Apie blogas jų manieras žino visas pasaulis, taigi Jungtinės Karalystės patekimas į antrąją vietą nėra didelė staigmena.

1. Amerikiečiai. Jiems jau seniai klijuojama blogų turistų etiketė. Remiantis stereotipais, jie dažniausiai yra triukšmingi, nemandagūs, apkūnūs ir nepasižymi geru stiliaus pojūčiu, mat po sandalais dėvi kojines.

Net 33 procentai apklaustųjų juos įvardijo kaip blogiausius turistus (tai yra trigubai daugiau neigiamų įvertinimų nei teko antroje vietoje atsidūrusiai Jungtinei karalystei). Tačiau tam jau ne pirmą kartą pritarė ir patys amerikiečiai – 44 procentai apklaustų JAV gyventojų savo tautiečius įvardijo kaip blogiausiai besielgiančius keliautojus pasaulyje.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.