A. Lukašenka dėkojo baltarusiams, kad išpirko buitinę techniką

Baltarusijoje valiutos bėdos sukėlė pirkimo karštinę. Pingančius baltarusiškus rublius visi skuba išleisti pirkdami kad ir buitinę techniką. Baltarusijos gamintojai sako, kad pastarosiomis dienomis paklausa išaugo nuo dviejų iki keturių kartų. Perka žmonės viską iš eilės: nežiūri nei į dydį, nei į spalvą.

„Ačiū žmonėms, nes sandėliai buvo perpildyti buitinės technikos - skalbiamųjų mašinų, šildytuvų, lygintuvų, televizorių. Tačiau dabar jų prireikė. Kai kuriems net ir po penkis vienetus. Todėl ačiū, kad jie iškrovė sandėlius", - kalbėjo A.Lukašenka.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Ačiū žmonėms, nes sandėliai buvo perpildyti buitinės technikos - skalbiamųjų mašinų, šildytuvų, lygintuvų, televizorių. Tačiau dabar jų prireikė. Kai kuriems net ir po penkis vienetus. Todėl ačiū, kad jie iškrovė sandėlius", - kalbėjo A.Lukašenka.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 24, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:51 AM

Itin daug pirkėjų parduotuvės Baltarusijoje sulaukė praėjusį savaitgalį. Kaip praneša Baltarusijos portalas kp.by, žmonės perka ir baltarusišką, ir užsieninę techniką.

„Per šeštadienį išpirko viską. Visas mūsų turėtas trijų savaičių atsargas. Žmonės nežiūrėjo nei į dydį, nei į spalvą. „Turite? Tai perku“, – sakė ir viską išsinešdavo. Beveik kaip 2011-aisiais. Tiesa, tuomet padėtis buvo prastesnė. O dabar juk tiekėjai dirba normaliai, štai šaldytuvų atvežė. Ir kainos nesikeičia“, – Baltarusijos korespondentams pasakojo parduotuvės „Atlantas“ Minske darbuotojas.

„Sakyti, kad masiškai viską šluoja, negalima, tačiau paklausa išaugo. Perka ir mėsmales, ir sulčiaspaudes“, – kalbėjo parduotuvėje „Belvar“.

„Įprastai prieš Naujuosius metus paklausa išauga 30–40 proc., o šįkart išaugo dvigubai. Aktyviai perka ne tik televizorius, bet ir virykles, šildytuvus, dulkių siurblius. Žinoma, kad mes patenkinti“, – sakė fabriko „Horizon“ atstovai.

O bendrovės „Vitiaz“ kai kurių gaminių paklausa išaugo ir keturis kartus.

„Palyginti su lapkričiu, pardavėme dvigubai daugiau“, – šio gruodžio rezultatais džiaugėsi buitinę techniką tiekiančios įmonės „Galaktika-Trade“ direktorius Andrejus Orlovas.

Vien televizorių ši įmonė gruodį pardavė tris, o šildytuvų – keturis, plaukų džiovintuvų ir lygintuvų – du kartus daugiau nei prieš mėnesį.

Ką mano apie tokį parduotuvių lentynų šlavimą, pasakė ir šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

Televizijos laidoje jis kalbėjo: „Ačiū žmonėms, nes sandėliai buvo perpildyti buitinės technikos  skalbiamųjų mašinų, šildytuvų, lygintuvų, televizorių. Tačiau dabar jų prireikė. Kai kuriems net ir po penkis vienetus. Todėl ačiū, kad jie iškrovė sandėlius.

Tačiau mane stulbina, kodėl žmonės teikia pirmenybę įvežtinėms prekėms, kokias ir mes patys gaminame.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.