Absurdiškos darbdavių dovanos: popieriniai kalakutai ir kitos

Niekas kitas taip nepakelia šventinės nuotaikos, kaip darbdavio dovana. Idealu, jei tai - pinigai. Tačiau ką daryti, jei dovana nuvilia ar net dar blogiau – įskaudina? Kumpis tam, kuris nevalgo mėsos, striukė skirtingomis rankovėmis, lankstinukai, kaip sulieknėti, laiškas, kuriame jūs vadinamas svetimu vardu. Ar kalakuto atvaizdas. Esate gavę ką nors panašaus?

Kalakutas.
Kalakutas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 24, 2014, 4:50 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:31 AM

Portalas „BBC Capital“, remdamasis apklausų portalu „Quora“, apžvelgė darbdavių įvairiose pasaulio šalyse dovanas, kurioms drąsiai galima suteikti pačių blogiausių dovanų titulą.

Ilgus metus senelių namuose dirbęs Davidas Hoodas gavo ne vieną tokią dovaną. Kartą darbdavys jam padovanojo kumpį. „Aš nevalgau mėsos, o daugelis mano kolegų – judėjai, tad nevalgo kiaulienos. Darbdavys privalo pažinti savo pavaldinius, antraip jis gali vegetarui mėsos padovanoti“, - piktinosi D.Hoodas.

Kitą kartą bendrovės valdžia vyrui padovanojo striukę su kompanijos ženklu. Tiesa, ji buvo keturiais dydžiais per didelė D.Hoodui, o ir viena rankovė – 15 centimetrų ilgesnė už kitą.

Dar kitais metais jis iš darbdavio gavo padėkos laišką, tiesa, jame dusyk buvo pavadintas ne Davidu, o Danny.

Dar labiau Davidą apstulbino kuponas nemokamai papietauti senelių namuose, kuriuose jis dirbo virėju ir visuomet galėdavo ten valgyti nemokamai. Savo akimis amerikietis negalėjo patikėti ir gavęs voką, kuriame lankstinukai su pamokymais, kaip sulieknėti. Priblokštas jis buvo ir gavęs 15 dolerių kuponą prisipilti benzino degalinėje, kuri prieš pusmetį buvo uždaryta.

Kuponai, kurių negalėjo panaudoti

Jay Bazinotti irgi turi ką papasakoti. Kartą jis iš personalo skyriaus gavo voką, ant kurio buvo parašyta „Motyvacinis paketas. Ačiū už gerą darbą“.

Jay tikėjosi rasti jame pinigų, tačiau surado nuolaidų kuponų. „Mūsų kompanija turi du biurus. O tas vokas buvo paruoštas Kalifornijos skyriui. Tad Bostone, kur mes įsikūrę, kuponai negaliojo. Aš supykau ir išmečiau voką į šiukšlių dėžę. Pats nustebau, kaip galėjau patikėti, kad ši įmonė gali išties pasistengti, kad nudžiugintų savo darbuotojus“, - pats ant savęs pyko Jay.

Gavo dovaną vaikams, nors jų neturi

Andy Warwickas, kuris savo kompanijai, dirbančiai Kinijoje, sukūrė anglų kalbos kursų programą, negalėjo patikėti savo akimis išvydęs valdžios dovaną: tai buvo 20 proc. nuolaida jo vaikams mokytis anglų kalbos bendrovės anglų kalbos kursuose. „Aš neturiu vaikų. Turbūt tokia dovana būtų nudžiuginusi mūsų kolegas Kinijoje, tačiau tikrai ne mane“, - kalbėjo A.Warwickas.

Didžiosios Britanijos paštininkus įskaudino dovana, kurią darbdaviai jiems įteikė rekordinio – 100 mln. svarų sterlingų – pelno proga. Tai buvo gėlių sėklų pakelis už 30 pensų.

Marissai iš Singapūro irgi nepatiko darbdavių dovana – 3 dolerių vertės viešojo transporto bilietas, kurį nupiešė septynmetė viršininko duktė. Tokias gavo tie žmonės, kurie naudojasi nuolatiniais bilietais.

Vietoj kalakuto – jo atvaizdas

Nemažai apklausoje dalyvavusių žmonių vardijo valgomas dovanas: buritos, riešutai, šokoladas, vaisių pyragas.

Vienos įmonės darbuotojas pasakojo 15 metų iš eilės Kalėdų proga gaudavęs dovanų iš įmonės kalakutą. Tačiau vėliau užsakymų sumažėjo, tad bendrovės finansiniai reikalai pablogėjo. Darbuotojai per Kalėdas vėl gavo po kalakutą, tačiau nupieštą ant atviruko.

„Kai kurie darbuotojai tuos atvirukus pakabino ant durų darbe. Kas nutiko? Po metų negavome net atvirukų“, - pasakojo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.