Minskas nustatė savą Rusijos rublio ir JAV dolerio kursą

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ne žodžiais, o darbais įrodinėja, kad jo šalis yra broliška Rusijai. Pareikalavęs, kad rusai už baltarusišką produkciją atsiskaitinėtų JAV doleriais, paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamas veikėjas nustatė ir savitą valiutos kursą.

A.Lukašenka saviškius ragina nustoti melstis Rusijai.<br>AP nuotr.
A.Lukašenka saviškius ragina nustoti melstis Rusijai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:40 AM

Penktadienį JAV doleris Maskvos biržoje kainavo beveik 52 rublius. Oficialus Rusijos banko kursas – 52,6 rublio už dolerį.

Užtat Minskas rusams pažėrė šventinių nuolaidų. Rusijos žemės ūkio ministerija gavo baltarusių žinybų laišką apie planuojamą pieno produktų iš šios šalies tiekimą 2015 metais. Kaip praėjusią savaitę pareikalavo A.Lukašenka, atsiskaitoma turi būti JAV doleriais.

Tačiau kursą baltarusiai paskaičiavo itin „brolišką“ – 43 rubliai už dolerį, rašo „Newsru.com“.

Pastarajį kartą toks pigus (rubliais) JAV doleris buvo palyginti seniai – lapkričio pradžioje. Nuo to laiko kursas buvo pašokęs ir iki 80 rublių už dolerį.

Beje, A.Lukašenka jau anksčiau paragino baltarusius nustoti melstis Rusijai. Mat Baltarusijos ekonomika smarkiai priklausoma nuo Rusijos – ten eksportuojama 40 proc. produkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.