Verslo gigantai „Visa“ ir „MasterCard“ stabdo veiklą Kryme

Didžiausi pasaulio bankinio mokėjimo tinklai „Visa Inc.“ ir „MasterCard“ pranešė, kad stabdo savo veiklą Kryme. Toks sprendimas priimtas po to, kai nuspręsta dar rimčiau taikyti ekonomines sankcijas Rusijai dėl jos veiksmų Ukrainoje, praneš bloomberg.com.

„Visa Inc.“ ir „MasterCard“ nutraukia veiklą Kryme.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
„Visa Inc.“ ir „MasterCard“ nutraukia veiklą Kryme.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2014, 8:47 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:08 AM

Apie tai, kad šių mokėjimo sistemų operatoriai ketina nutraukti veiklą Kryme buvo pranešta Rusijos kompanijoms elektroniniu paštu. Tai reiškia, kad nebebus išduodamos tokio tipo banko kortelės, jomis nebus galima atsiskaityti prekybos vietose ar pasiimti grynųjų pinigų iš bankomato.

Tokie veiksmai galimai yra tam tikras bandymas atsakyti į Rusijos prezidento Vladimiro Putino mėginimus kurti nacionalinę mokėjimų sistemą, kuri sudarytų labai nepalankias sąlygas užsienio kapitalo bankams, o proteguotų tik keturis pagrindinius rusiškuosius bankus.

Tokią idėją bandydamas paversti realybe, V.Putinas kiek anksčiau šiemet jau priėmė tam tikrus bankininkystės apribojimus užsienio kompanijoms numatantį įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.