Rusijos finansų laivas užplaukė ant bankininkų paslėptų minų

Atpigusi nafta ir smigęs rublio kursas – anaiptol ne vieninteliai Kremliaus finansininkų galvos skausmai. Tam, kad būtų išgelbėti bent stambiausi šalies bankai, iš biudžeto reikės atseikėti nebe milijardus, o šimtus milijardų, jei ne trilijonus rublių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-27 15:52, atnaujinta 2018-01-18 03:53

Pastarojo meto nevykėlis – „Trust“ bankas. Jį dar neseniai reklamavo ne bet kas, o pats Bruce'as Willisas. Jau anksčiau paskelbta, kad banko įsipareigojimai gerokai viršijo turtą. Buvo praneštas ir skirtumas – 30 mlrd. rublių (1,53 mlrd. litų).

Tačiau paskelbęs, kad „Trust“ banką perims finansų kompanija „Otkrytije“, Rusijos centrinis bankas prabilo apie visai kitokius skaičius. Pasirodo, JAV kino žvaigždės reklamuotam bankui reanimuoti reikės nei daug, nei mažai – 127 mlrd. rublių (6,5 mlrd. litų).

Šiuos pinigus kaip paskolą naujiems šeimininkams skirs Indėlių draudimo agentūra. Kadangi ji valstybinė, normalu, kad lėšų teks paieškoti biudžete.

Tačiau tai dar ne viskas: kaip skelbia „Spiegel.de“, kitąmet finansų ministras Antonas Siluanovas ketina paremti dar du didžiulius bankus. Kalbama, kad iš dalies valstybinis VTB bankas turėtų sulaukti 1,6 milijardų eurų, o „Gazprombank“ – 1,1 mlrd. eurų finansinės paramos.

Tiek rusams teks sukrapštyti visiškos ekonomikos krizės akivaizdoje. A.Siluanovas pripažino, kad vien dėl bankų gelbėjimo operacijos kitąmet šalies bendrasis vidaus produktas turėtų sumažėti 0,7 procentinio punkto.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.