Laukimo režimas: eurai jau sukrauti kone į visus bankomatus

Eurai – jau bankomatuose. „Paskutinei minutei“ kone iš 230-ies Lietuvoje esančių bankomatų paliktas tik vienas kitas. Eurai į juos atguls dar šiandien, antradienį, bei rytoj. Jų banknotai paskutinę šių metų dieną atsidurs ir sostinės Gedimino prospekte esančiame bankomate, kuriame Naujųjų naktį pinigų išsigrynins premjeras Algirdas Butkevičius.

Saugos tarnybos "Eurocash" vyrai eurus antradienį išvežioja į paskutinius bankomatus.<br>M.Kulbio nuotr.
Saugos tarnybos "Eurocash" vyrai eurus antradienį išvežioja į paskutinius bankomatus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Dec 30, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:58 PM

Pasak klientams eurus išvežiojančios saugos tarnybos „Eurocash1“ vadovo Vytauto Labecko, viskas eurui įvesti – jau parengta. Juk būtų nesąmonė paskutinei metų valandai palikti vos ne pustrečio šimto bankomatų.

Bankomatai, kuriuose pinigų gali išsigryninti keturių bankų – „Nordea“, Citadele“, „Šiaulių bankas“ bei „Danske Bank“ – klientai, veiks kone be sustojimo. Nes juose sutalpinti ir litai, ir eurai. Tam, kad būtų pakeistos programos, jie bus išjungti gruodžio 31-ąją, prieš pat vidurnaktį, o įjungti maždaug penktą 2015-ųjų minutę.

Kiti bankai eurą pasitinka šiek tiek kitaip. Bankomatai, kuriuose gali būti patalpinta tik viena valiuta, laikinai neveiks. Šiuo metu jau galima pamatyti ir vieną kitą gyvybės ženklų nerodantį bankomatą, nes jie yra parengti euro saulėtekiui Lietuvoje. Jie neveiks iki gruodžio 31-osios vidurnakčio, ir, paleidus programas, gyvybę susigrąžins vos tik stuktelės sausio 1-oji. Tad jau 5 minutės po vidurnakčio jie ims "taškytis" eurais.

Tuo tarpu bankomatai, kuriuose vis dar galima išsiimti litų, bus išjungti trečiadienį, apie 23 valandą. Ir akis atmerks tik tuomet, kai vietoj litų į juos bus sukrauti eurų banknotai.

Tai žmonėms sukels šiek tiek nepatogumų. Bet ar verta nervintis, jei Naujuosius sutiksite be euro kišenėje, o rytą prasikrapštę akis parduotuvėse dar be vargo galėsite atsiskaityti litais?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.