Šių metų viena geidžiamiausių dovanų - lazdelė asmenukėms

Prieš šventes visi metėsi ieškoti dovanų artimiesiems. Viena populiariausių šių metų naujovių -lazdelė asmenukėms gruodį buvo tapusi deficitine preke net ir visko pertekusiame Londone.

Jei šiais laikais neturi lazdelės asmenukei daryti, vadinasi esi nešiuolaikiškas.<br>123rf.com
Jei šiais laikais neturi lazdelės asmenukei daryti, vadinasi esi nešiuolaikiškas.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Dec 30, 2014, 2:40 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:58 PM

Apie tokią lazdelę išgirdau rudenį: pasakojo, jog japonai, sustoję Londono centre, ant lazdelių kelia savo išmaniuosius telefonus tol, kol į ekraną telpa ir jie, ir Big Benas.

Kelių metrų ilgio lazdelės primena antenas, o jų laikytojai buvo kur kas laimingesni, nei turistai, paklusniai tipenanys paskui gidą.

Dabar tų lazdelių prireikė visiems. Į kokią Londono parduotuvę beužeitum pasiteirauti apie lazdelę asmenukei, visur pasitinka su šypsena nuo ausies iki ausies.

„Nebeturime. Bet mačiau - dar yra netoliese“, - maloniai aiškino pardavėjai ir siuntė į pačias įvairiausias parduotuves - nuo pigiausių iki brangiausių.

Lazdelių niekur nebuvo, bet visiems labai linksma - pirkėjams ir pardavėjams.

„Ponia, kuo galėčiau padėti?“ - paklausė išeivis iš Azijos, kai sustojau metro stotyje prie jo prekystalio. „Ieškau lazdelės asmenukėms“, - atsakiau pavargusi.

„O! Turime bent keturių rūšių“, - pasigirdo netikėtas atsakymas. Pardavėjas paaiškino, kad geriausias modelis - su atskiru valdymo pultu. Klausiau kainos - negirdi.

Užtat parodė dar vieną puikų modelį - nuotrauka daroma su mygtuku rankenoje. Klausimo apie kainą vėl negirdėjo. Nusišypsojo ir atsainiai tęsė pasakojimą apie paprastesnius modelius iš kitos lentynos.

Galų gale išgirdau ir kainą - dvigubai daugiau nei tikėjausi. Pažadėjau pagalvoti. Mane pasivijo balsas, jog tik šiandien ir tik dabar man galėtų būti parduota lazdelė už specialią kainą - 20 litų pigiau.

Kitą dieną derėtis ėjo draugė. Jokių derybų. Per naktį lazdelių kainos pakilo. „Geriau pirksiu internete“, - sakė ji. „Prašom“, - atšovė pardavėjas.

Vakarop pasidaviau ir nutariau pirkti už tiek, kiek prašė. Pardavėjas labai patenkintas mane nužvelgė ir nusisukęs sumurkė. Pasirodo, kaina dar pakilo. Nutariau, kad lazdelė tiek neverta.

Čia toptelėjo mintis pasidairyti po prekystalius kitoje metro stotyje. Yra! Kaina trečdaliu mažesnė. Laiminga pabaiga - lazdelė mano!

Grįžus į Vilnių manęs niekas nesuprato: nei kam ta lazdelė, nei kam tiek stengtis.

Esą, koks skirtumas, kaip daryti asmenukes, kai galima jų iš viso nedaryti.

Gal pasaulis ir išprotėjo, bet daro tai linksmai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.