Naikina šprotų ir strimelių žvejybos monopoliją Baltijos jūroje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Neseniai pakilus šių žuvų kainoms, atsirado daugiau norinčiųjų jas gaudyti, tačiau dėl istorinio metodo gauti kvotos dalį yra sunku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Neseniai pakilus šių žuvų kainoms, atsirado daugiau norinčiųjų jas gaudyti, tačiau dėl istorinio metodo gauti kvotos dalį yra sunku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 31, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:28 PM

Iki šiol strimelių ir šprotų žvejybos kvotos skirstomos pagal istorinį principą - proporcingai anksčiau sugautiems žuvų kiekiams, nenumatant jokių papildomų kriterijų taikymo ir nesudarant galimybės konkurencijai. Kadangi daugelis žvejų dėl mažos supirkimo kainos vengė šprotų ir strimelių žvejybos, ši veikla buvo sutelkta vienos įmonės rankose. Neseniai pakilus šių žuvų kainoms, atsirado daugiau norinčiųjų jas gaudyti, tačiau dėl istorinio metodo gauti kvotos dalį yra sunku.

Žemės ūkio ministerijos parengtame Žuvininkystės įstatymo pateikime numatyta suteikti perleidžiamąsias žvejybos teises 15-kai metų, garantuojant galimybę kasmet gauti tam tikro dydžio žvejybos kvotą. Dabar viena bendrovė negalės gauti daugiau kaip 40 proc. vienos rūšies žuvų kvotų, o nuo 2015 m. sausio 1 d. strimeles ir šprotus galės žvejoti apie 30 žvejų laivų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.