Premjeras eurų negalės išleisti - į parduotuves jis nevaikšto

„Kodėl iš bankomato nusiėmiau tik 10 eurų? Šiame – jau istoriniame bankomate tebuvo tik tokios kupiūros. Net jei ir būčiau ėmęs ir 50 eurų, vis tiek būčiau gavęs 10 eurų banknotus. Tik tokie sukrauti“, - premjerui Algirdui Butkevičiui neteks sukti galvos, kur išleisti bene pirmuosius Lietuvos istorijoje iš bankomato išimtus eurus. Nes į parduotuves jam nevalia vaikščioti.

Premjeras A.Butkevičius pirmuosius palytėtus eurus atiduos Pinigų muziejui.<br>M.Kulbio nuotr.
Premjeras A.Butkevičius pirmuosius palytėtus eurus atiduos Pinigų muziejui.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Jan 1, 2015, 1:25 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:13 AM

10 eurų banknotas atsidurs Lietuvos banko pinigų muziejuje. Bet ar nesuvirpėjo premjerui rankos, į bankomatą dedant mokėjimo kortelę ir surenkant PIN kodą? „Tikrai ne. Buvau labai ramus“, - užklaustas lrytas.lt, nusijuokė premjeras.

O gal jam vis dėlto magėtų pirmąją 2015-ųjų dieną apsipirkti ir parduotuvėje, - žvilgtelėti, kaip eurą sausio 1-ąją sutiks ir aujosios valiutos laukę, ir į jį šnairavę lietuviai?

„Gaila, bet to nepamatysiu. Jau kone pora metų nesilankau nei maisto, nei kitose parduotuvėse. Viskuo tenka pasirūpinti žmonai. Tik į kostiumų parduotuvę nuvažiuoju, tiksliau, esu nuvežamas.

Ir degalų negaliu degalinėse įsipilti, - neleidžiama man vairuoti automobilio“, - pratarė premjeras A.Butkevičius.

Tačiau pirmoji Naujųjų metų diena jo namuose vis dėlto bus šventiška. Anot A.Butkevičiaus, į namus atvažiuos dukra su šeima. Tad juose įvyks ir ne oficialios euro sutiktuvės.

Pinigai – krašto apsaugai?

Tuo tarpu krašto apsaugos ministras Juozas Olekas nesismulkino. „Pažiūrėkit, - ištiesė bankomato atspausdintą kvitą. - Tikrai 100 eurų pasiėmiau“, - patikino prakalbintas. Kur juos išleis? „Krašto apsaugai“, - nevejodamas išpyškino.

Eurų iš istoriniu tapusio bankomato sostinės Gedimino prospekte išsėmė ir Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, ir Estijos premjeras Taavi Roivastas. Tačiau bene ilgiausiai bankomatas suko galvą, sulaukęs eurokomisaro Vytenio Andriukaičio suvesto PIN kodo.

Bankomatai – jau gyvi

Tuo metu, kai euro atėjimo paakinta ir Naujuosius metus sostinės Gedimino prospekte sutikusi minia ėmė sekti, ten pat esančius bankomatus aptūpė smalsumo apimti žmonės. „Šis bankomatas duoda visiems“, - suklego porelė, kai iš SEB bankomato išlindo 50 eurų kupiūra.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.