Privačių miškų savininkų laukia naujas mokestis

Privačių miškų savininkams nuo šių metų įsigalioja 5 proc. dydžio mokestis už parduotą žaliavinę medieną ir nenukirstą mišką.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-01 15:22, atnaujinta 2018-01-17 07:06

Smulkieji fiziniai miškų valdytojai mokestį mokės už kalendorinius metus, o juridiniai miškų valdytojai, nuolat vykdantys veiklą ir parduodantys medieną, mokestį mokės kiekvieną mėnesį. Tokiu atveju fiziniai asmenys mokestį už 2015 metus privalės sumokėti iki 2016 m. vasario 1 d., o kas mėnesį atsiskaitantys juridiniai asmenys susimokėti turėtų ne vėliau kaip per pusantro mėnesio pasibaigus mokestiniam laikotarpiui (atitinkamam mėnesiui).

Šie pinigai bus skirti bendrosioms miško ūkio reikmėms finansuoti – miškų inventorizacijai, priešgaisrinei miškų sistemai organizuoti ir išlaikyti, stichinių nelaimių padariniams ir kenkėjų bei ligų židinių likvidavimui, taip pat miško kelių priežiūrai ir tvarkymui.

Būtent dažni atvejai, kai privačių miškų savininkai, ištraukdami ar išveždami medieną, suniokoja miško kelius ir jų netaiso, lėmė sprendimą juos apmokestinti papildomu 5 proc. dydžio tarifu. Valstybinių miškų urėdijos savo ruožtu minėtoms priemonėms įgyvendinti skiria 15 proc. dydžio mokestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.