Paskolos Kaunui pasirodė per brangios

Kauno savivaldybei nepavyko pasiskolinti daugiau kaip 7 mln. eurų. Dalį jų buvo numatyta išleisti Laisvės alėjos rekonstrukcijai. Ar tai reiškia, kad vienas svarbiausių šių metų miesto projektų bus pristabdytas?

Rūpesčiai dėl paskolų Kauno valdžiai nesutrukdys pradėti Laisvės alėjos rekonstrukcijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rūpesčiai dėl paskolų Kauno valdžiai nesutrukdys pradėti Laisvės alėjos rekonstrukcijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 2, 2015, 12:17 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:34 AM

Laisvės alėjos rekonstrukcijai iš šios paskolos buvo numatyta skirti 1,5 mln. eurų. Šiek tiek daugiau Panemunės tilto statybai ir dar beveik 4 mln. eurų Raudondvario plento rekonstrukcijai bei Kėdainių tilto prietilčio transporto mazgui įrengti.

Pasiūlymus dėl paskolos suteikimo Kauno savivaldybei pateikė Šiaulių bankas ir DNB, tačiau miesto valdžiai jie netiko.

„Manome, kad esamoje situacijoje savivaldybė gali pasiskolinti pigiau“, - lrytas.lt pareiškė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Jis neatskleidė, kokios sąlygos tenkintų savivaldybę, nes procedūra dar nebaigta. Su pasiūlymus pateikusiais bankais bus pradėtos tiesioginės derybos.

D.Ratkelis mano, kad savivaldybė turėtų pasiskolinti pigiau negu kiti rinkos dalyviai - ji gauna garantuotas pajamas, o praėjusių metų biudžetas jau viršytas maždaug 3 mln. eurų ir tai dar negalutiniai skaičiai.

Administracijos direktorius įsitikinęs, kad tiek Laisvės alėjos rekonstrukcija, tiek kiti projektai vyks pagal planą.

„Norinčiųjų paskolinti lėšų atsirado, susitarti nepavyko tik dėl kainos“, - kalbėjo D.Ratkelis. Jeigu vis tik su bankais nepavyktų susitarti, savivaldybė skelbtų naują konkursą paskoloms gauti.

Laisvės alėjos rekonstrukcijos konkursas neseniai baigėsi, tačiau vienas jo dalyvis pateikė pretenziją. Nors darbus planuota pradėti šiais metais, pinigų jiems dar ilgai gali neprireikti, hjeigu finčas persikeltų į teismą.

 Raudondvario plento rekonstrukcijos rangovo konkursas kol kas nepaskelbtas. Jau parengtas žemės sklypo, skirtą Kėdainių tilto dešiniojo prietilčio transporto mazgui įrengti, paėmimo visuomenės poreikiams projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.