Pasmirdusios krevetės metamos lauk iš parduotuvių

Krevetės - sugedusios. Toks vartotojo skundas sukėlė ant kojų maisto ir veterinarijos inspektorius bei prekybininkus. Ir išties, skundas pasitvirtino, - praplėšę šaldytų krevečių maišelį už nosies stvėrėsi ir laboratorijos darbuotojai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-09 16:09, atnaujinta 2018-01-16 13:05

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo, kad uždrausta realizuoti virtas, šaldytas baltakojes blyškiąsias krevetes be kiautų „Sunrise“. Jų pakuotės - po 300 gramų, o ant jų nurodyta pagaminimo data - 2014-ųjų lapkričio 4-oji.

Nors krevetės, kaip nurodyta ženklinimo etiketėje, tinkamos vartoti dvejus metus - iki 2016-ųjų lapkričio 3 dienos, išbandymo laiku jos neištvėrė.

Krevetes iš Kinijos importavo Rygos bendrovė „SIA Salas zivis“.

Į Lietuvą šiuos produktus - 1656 kilogramų - įvežė įmonės „Salas zivis“ Vilniuje veikiantis filialas.

Lietuvos rinkoje krevetės buvo išplatintos bendrovių „Maxima LT“ ir „Rivona“ prekybos tinklų parduotuvėse, - "Maxima" bei "Norfa".

Tyrimas pradėtas gavus vartotojo skundą. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams paėmus mėginius ištirti laboratorijoje, buvo juntamas gedimo kvapas.

Vartotojai, įsigiję minėtų šaldytų krevečių „Sunrise“, gali jas grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Informaciją apie šį atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba perdavė Europos Komisijai Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Komentarą pateikė „Maxima LT“, UAB Procesų ir kokybės departamento direktorė Deimantė Mitkuvienė:

Šaldytomis fasuotomis krevetėmis „Sunrise“, kurios, kaip buvo nustatyta, turėjo pašalinį kvapą, „Maxima“ nebeprekiauja. Abejonių sukėlusi šių krevečių partija iš prekybos skubiai buvo išimta iškart, kai tik buvo suabejota dėl jų šviežumo ir kokybės – t. y. dar gruodžio mėnesio paskutinėmis dienomis. Tai fasuotas produktas, patikrinti kiekvienos pakuotės, deja, neturime galimybių. Įspėjome tiekėjus atidžiau tikrinti savo tiekiamą produkciją, kad išvengtume panašių situacijų ateityje, didesnės šio tiekėjo tiekiamos produkcijos kontrolės jau ėmėsi ir pats prekybos tinklas. Kaip ir privalome, visiems įsigijusiems šias krevetes ir pristačiusiems jas į parduotuves, grąžinsime sumokėtus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.