Šveicarijos frankas - į aukštumas

Šveicarijos frankas šovė į viršų po to, kai šios šalies Centrinis bankas taip pat atsisakė minimalaus nacionalinės valiutos kurso euro atžvilgiu.

Frankas pašoko euro atžvilgiu po Centrinio banko sprendimo.<br>123rf.com nuotr.
Frankas pašoko euro atžvilgiu po Centrinio banko sprendimo.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2015, 2:39 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:21 AM

Po netikėtų Šveicarijos centrinio banko sprendimų ketvirtadienį euro kursas franko atžvilgiu smuko 30 proc. - nuo 1,20 iki 0,8052 franko už eurą, rodo „Forex“ duomenys.

Šveicarijos centrinis bankas (SNB) ketvirtadienį netikėtai sumažino bazinę palūkanų normą nuo -0,25 proc. iki -0.75 proc.

Kaip aiškina SNB, tokie sprendimai buvo būtini, nes baimintasi, kad minimalus Šveicarijos franko kursas nepakurstytų netikslingo monetarinių sąlygų sugriežtinimo. „The Financial Times“ (FT) primena, kad valiutų „lubos“ (1,2 Šveicarijos franko euro atžvilgiu) buvo įvestos per patį euro zonos krizės piką.

SNB taip pat pabrėžė, kad pastaruoju metu skirtumai „pagrindinių valiutų zonų“ monetarinėje politikoje ženkliai išaugo, ir tokia griežčiausia tendencija kurį laiką išliks. Kaip pastebi Šveicarijos centrinis bankas, euras pastebimai nuvertėjo JAV dolerio atžvilgiu, o tai savo ruožtu susilpnino ir Šveicarijos franko pozicijas JAV valiutos atžvilgiu.

Šveicarijos akcijų rinka smuko apie 6 proc., smunka akcijų rinkos ir visoje Europoje, nes investuotojai mieliau perka „saugesnius“ aktyvus, tokius kaip auksą ir Vokietijos obligacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.