VTB banko vadovas tikino, kad Rusijoje pasaulio pabaigos nebus

Šie metai taps pačiais sunkiausiais metais Rusijos ekonomikai, pareiškė VTB banko vadovas Andrejus Kostinas interviu televizijos kanalui „Bloomberg TV“ viešėdamas Davoso ekonomikos forume, perduoda agentūra „Interfaks“. VTB – antras pagal dydį Rusijos komercinis bankas, kurio didžioji dalis akcijų paketo priklauso vyriausybei. Drauge A.Kostinas pabrėžė, kad pasaulio pabaigos nebus, skelbia naujienų agentūra TASS.

Andrejus Kostinas (kairėje) su Vladimiru Putinu.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Andrejus Kostinas (kairėje) su Vladimiru Putinu.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2015, 2:03 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:52 AM

Pasak A.Kostino, infliacija Rusijoje 2015 metais gali perkopti 10 procentų, o bendrasis vidaus produktas  sumažėti 3 procentais. Jis pridūrė, kad Rusijos ekonomikai priimtinas naftos kainų lygis bus 60–80 dolerių už barelį, ir šaliai teks derintis prie naujos realybės.

Bankininko prognozė dėl Rusijos BVP sumažėjimo atitinka Tarptautinio valiutos fondo (TVF) naujai paskelbtas įžvalgas. Sausio 20 dieną TVF paskelbė, kad Rusijos ekonomikos plėtra bus neigiama (–3 proc.), o dar pernai spalį buvo prognozuojamas 0,5 procento BVP augimas.

VTB bankui, kaip ir kitomis didžiausioms Rusijos bendrovėms, JAV ir Europos Sąjunga paskelbė sankcijas, dėl kurių šiam valstybiniam bankui buvo užkelti vartai į kapitalo rinkas Vakaruose.

„Mes tikrai nematome priežasties, kodėl sankcijos turėtų būti sugriežtintos ar paliktos galioti. Aš ne politikas, o sankcijoms reikalingos politinės priežastys, tačiau mes tikimės, kad tokiems bankams kaip mūsų bus leista grįžti į kapitalo ir obligacijų rinkas“, – sakė VTB banko prezidentas televizijos kanalui „Bloomberg TV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?