Alytus nutarė nebeslidinėti – parduoda slidininkų keltuvus

Alytaus slidinėjimo mėgėjams pramogos baigėsi. Jau antrą žiemą jie nesulaukė, kada bus atidaryta dirbtinio sniego slidinėjimo trasa. O kitą savaitę čia esantys įrenginiai bus parduoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Jan 24, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:54 AM

Alytaus miesto savivaldybė, pernai pasiūliusi už simbolinį 17 litų mokestį penkiolikai metų išnuomoti du 135 ir 190 metrų leidimosi takus su lynų keltuvu, sniego patranka, atitvarais ir visa kita įranga, nesulaukė nė vieno susidomėjusiojo.

Todėl šiemet nuspręsta įrangą išmontuoti ir ją parduoti aukcione, nes trasoms išlaikyti kasmet skirti apie ketvirtį milijono litų savivaldybei tapo nepakeliama našta.

Per sezoną pavykdavo surinkti vos 10 tūkst. litų. Pirmaisiais metais bandomuoju laikotarpiu slidininkai keltuvu naudojosi nemokamai, vėliau mokėjo 30–40 centų už vieną pasikėlimą.

Ši prieš šešerius metus įrengta trasa vadinta moderniausia Lietuvoje, nes turėjo šiuolaikinį keltuvą, konsultuojantis su Lietuvos kalnų slidinėjimo federacija buvo įrengti Austrijoje pirkti specialūs atitvarai ir kitokios apsaugos priemonės.

Tačiau iš pat pradžių labiau patyrę slidininkai priekaištavo, kad trasose tik tramplinai smagūs, o pačios jos per siauros ir per trumpos.

Savivaldybei po ilgų derybų nepavyko susitarti su miškų urėdija slidinėjimo trasą pailginti beveik iki Nemuno, nes tam reikėjo iškirsti nemažai brandžių medžių.

Trasoms įrengti buvo išleista 2,1 mln. litų. Didžiąją lėšų dalį skyrė Europos Sąjungos regioninės plėtros fondas. Savivaldybė prisidėjo 215 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.