Palanga ir Druskininkai atsibodo? Naujovėmis traukia Birštonas

Šalies kurortai žvangina ginklais. Nemažai rusų turistų netekę Druskininkai bando gundyti baltarusius ir latvius. Birštonas vasarą lankytojus vilios nauju parku. Mažiausiai džiaugsmo – Palangoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 24, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:54 AM

Vilniuje vykstančioje 3-iojoje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ lietuvius pailsėti gimtinėje vilioja vietos turizmo atstovai – nuo mažų miestelių iki šalies kurortų.

Birštonas – „ant bangos“

Į kovą dėl turistų jau ne pirmus metus įnirtingai įsitraukęs Birštonas. „Pernai sakėme, kad mūsų kurortas atgimė, o dabar – kad jis ant bangos“, – pasakojo Birštono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Kurorto ginklai – du nauji objektai. Vienas jų – prieš porą metų duris atvėrusi „Eglės“ sanatorija, antrasis – miesto parke iškilęs mineralinio vandens garinimo bokštas, kurį įrengdami birštoniškiai rėmėsi Vokietijos kurortų pavyzdžiu.

Vasarą parke bus įrengti ir takeliai, per kurių dangą einant basomis bus atliekamas kojų masažas, taip pat mineralinio vandens baseinėliai. Iki metų pabaigos turėtų iškilti ir mineralinio vandens paviljonas.

Ne pirmus metus užsieniečius viliojantis Birštonas vis dar išlieka lietuviškiausiu iš didžiųjų kurortų.

Užtat Druskininkus anksčiau itin mėgdavusių Rusijos poilsiautojų smarkiai sumenko: 2014-aisiais per pirmuosius tris ketvirčius jų čia ilsėjosi net 19,3 proc. mažiau nei prieš metus.

Tačiau smūgį sušvelnino 26 proc. pagausėjusios baltarusių gretos, taip pat išaugęs latvių ir svečių iš Izraelio būrys.

Druskininkai brangina baltarusius

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis pasidžiaugė, kad kurortą atranda komerciniai turistai iš Baltarusijos, – jie renkasi poilsį bet kurioje sanatorijoje ar viešbutyje ir išleidžia daugiau pinigų nei iki šiol.

Anksčiau iš kaimyninės šalies daugiausia atvykdavo turistų su specialiais kelialapiais į sanatoriją „Belorus“. „Tai, kad rusų mažėja, yra blogai, tačiau tai ne pasaulio pabaiga. Jie sudaro apie 20 proc. mūsų klientų“, – kalbėjo R.Palionis.

Druskininkai dairosi ir į Vakarus. Nemažai iš šios pusės atvykstančių turistų dažnai apsistoja kurorto kempinge.

Palanga atgyja tik vasarą

Ne itin džiugiai nusiteikę per „Adventur“ parodą buvo Palangos verslininkai. Jie tradiciškai skundėsi, kad nors vasarą poilsiautojų srautas didelis, užtat žiemą jų prisivilioti ypač sunku.

„Mėginama mažinti sezoniškumą – vyksta miesto šventės, žmonės važiuoja gydytis pagal reabilitacijos programas. Tačiau miestas turėtų siūlyti pramogų.

Ką veikti žiemos vakarą Palangoje, kur nueiti?“ – skėsčiojo rankomis sanatorijos „Palangos Linas“ direktorius Algirdas Jonaitis.

Kurorto verslininkų nuomone, Palangai būtinas baseinas ir vandens atrakcionai. Baseiną miestas šiuo metu stato, jis turėtų duris lankytojams atverti 2016-aisiais. „Ir čiuožyklų galėtų būti, ir slidinėjimo trasų“, – kalbėjo A.Jonaitis.

Jis sakė, kad pastarąją vasarą „Palangos Line“ gausiai gyveno rusų, bet šiais metais dėl rublio bėdų jų gretos tikrai susitrauks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.