Duonos kaina Rusijoje lyg raketa skrieja aukštyn

Nuo šių metų pradžios Rusijoje

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 28, 2015, 4:58 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:26 PM

Sausio 20 d. duonos gamybos įmonės pranešė, kad vasarį kainos turėtų kilti dar 5-13 proc. visoje Rusijoje, o šiauriniuose šalies regionuose net 20 procentų.

Dar sausio 19 d. Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius įspėjo, kad miltų ir duonos kainų kilimo tendencija išliks dar artimiausiu laiku. Pareigūnas taip pat pripažino, kad yra nemažai objektyvių priežasčių kelti produktų kainas.

Anot jo, viena iš tokių priežasčių – Rusijos priklausomybė nuo importo, be to, nemažai įtakos turi ir JAV dolerio vertės augimas rublio atžvilgiu.

Naujausiais „Rosstat“ duomenimis, infliacijos lygis Rusijoje nuo šių metų pradžios jau pasiekė 1,5 procento.

Ekonomikos plėtros ministro pavaduotojas Aleksejus Vedevas mano, kad infliacijos lygio pikas Rusijoje susidarys kovo-balandžio mėnesiais, kai metinis kainų kilimo tempas pasieks 15-17 proc.

Bankas „Morgan Stanley“ prognozuoja, kad iki 2015 metų pabaigos infliacija Rusijoje sudarys 13,7 proc. Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“, savo ruožtu, mano, kad infliacija Rusijoje sieks 8,5 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.