Perskaitė kramtomosios gumos etiketę ir uždraudė pardavinėti

Klaipėdoje, prekybos centro „Rimi“ (Liepojos g. 27) parduotuvėje buvo parduodama becukrė mėlynių, aviečių ir braškių skonio kramtomoji guma „Orbit“, kurios etiketė užkliuvo inspektoriams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2015, 3:11 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:12 PM

Etiketėje nebuvo parašyta, kad sudėtyje yra aspartamo.

Tokia informacija privaloma, kad sergantys įgimta medžiagų apykaitos liga fenilketonurija, atkreiptų dėmesį į produktus, kurių sudėtyje yra itin plačiai naudojamo saldiklio aspartamo.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Antano Baužos, netinkamai paženklinta kramtomoji guma į parduotuvę atkeliavo iš bendrovės „Havi logistics“ didmeninės prekybos sandėlio (Kauno g. 53, Vievis).

Becukrę mėlynių, aviečių ir braškių skonio kramtomąją gumą „Orbit“ uždrausta realizuoti, o didmenininkui nurodyta ją ir tinkamai perženklinti.

Vartotojai, įsigiję šios kramtomosios gumos, gali grąžinti platintojams ir atgauti sumokėtus pinigus.

„Rimi Lietuva" teigia, kad Klaipėdos VMVT minima „Orbit“ kramtoma guma yra išimta iš prekybos, kol produkto gamintojas ir tiekėjas „Wrigley Baltic“ pataisys prekės žymėjimą pagal teisės aktų reikalavimus.

Bendrovės viešųjų ryšių vadovė Giedre Bielskytė pabrėžė, kad pirkėjai gali grąžinti kramtomą gumą ir be pirkimo čekio.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad ši prekė su tokiu pačiu žymėjimu parduodama visoje Lietuvoje ne tik „Rimi“ parduotuvėse (taip pat kituose prekybos tinkluose, mažose parduotuvėse ar kioskuose), o prekės tiekėjas ir gamintojas yra „Wrigley Baltic“.

Prekybos tinklas  nevykdo prekės žymėjimo – tai daro tiekėjas, kuris ir  atsako, kad jo prekės atitiktų tesės aktų reikalavimus. Tad ir šiuo atveju prekė išimta iš pardavimo iki tol, kol tiekėjas sutvarkys savo prekės žymėjimą. O „Havi Logistic“ yra įmonė, kuri perveža ir sandėliuoja „Rimi Lietuva“ prekes“, – dėstė G.Bielskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.