Kroatijos varguoliams – netikėta valdžios dovana

Kroatija nurašo vargingiausiai gyvenančių šalies piliečių skolas. Atitinkamas sprendimas taikomas visiems, kurie turi iki 4 500 eurų skolą ir kurių bankų sąskaitos jau metus įšaldytos, kurie gyvena iš socialinių pašalpų arba uždirba ne daugiau kaip 325 eurus per mėnesį. Jiems nereikės padengti skolų bankams, komunalinėms įmonėms, telefono ir elektros energijos tiekėjams.

Apie 60 tūkst. kroatų nusikratys skolų naštos.<br>123rf.com
Apie 60 tūkst. kroatų nusikratys skolų naštos.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2015, 11:06 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:04 AM

Vyriausybės skaičiavimu, tokių žmonių yra apie 60 000. Programos „Nauja pradžia“ kaštai sieks 46 mln. eurų, praneš agentūra AFP.

Centro kairioji vyriausybė sprendimą dėl skolų nurašymo priėmė sausio viduryje. Gruodį dėl skolų buvo blokuojamos 322 000 privačių asmenų sąskaitos, įsipareigojimai siekė 4,1 mlrd. eurų. Ministras pirmininkas Zoranas Milanovičius sakė, kad jo vyriausybė didžiuojasi priėmusi tokį socialinį sprendimą.

„Mes darome viską, kad šiek tiek palengvintume gyvenimą žmonių, kurie kenčia dėl šios ilgos ir varginančios krizės“, – teigė jis. Kartu premjeras pabrėžė, kad programos „Nauja pradžia“ antrą kartą nebus.

Konservatyvi opozicija dosnų skolų nurašymą pavadino strategine dovana prieš vėliau šiais metais vyksiančius parlamento rinkimus.

Kroatija nuo 2013 metų yra Europos Sąjungos (ES) narė. Tačiau viltis, kad narystė Bendrijoje padės pagyvinti šalies ekonomiką, iki šiol neišsipildė. Ūkį ir toliau yra ištikusi stagnacija, nedarbas siekia 20 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.