Norvegų „Gjensidige“ perka „PZU Lietuvą“

Norvegų kapitalo draudimo bendrovė „Gjensidige Forsikring ASA“ perka 99,88 proc. ne gyvybės draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ akcijų iš Lenkijos kapitalo bendrovės „PZU SA“. Už akcijas sutarta atseikėti 54 mln. eurų. Pirkdama šias akcijas, „Gjensidige“ įgyvendina strategiją plėstis Šiaurės šalių regione ir Baltijos šalyse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 9:02 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:31 AM

Kai į „Gjensidige“ rankas pereis 99,88 proc. ne gyvybės draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ akcijų, grupės rinkos dalis Baltijos šalyse padidės nuo apytiksliai 7 proc. – iki panašiai 13 procentų. Rinkos dalis Lietuvoje padidės nuo apytiksliai 7 proc. iki panašiai 21 procento.

Lietuvoje „PZU Lietuva“ siūlo ne gyvybės draudimo paslaugas, daugiausia – transporto priemonių, turto ir asmens.

Bendrovė taip pat vykdo veiklą Estijoje bei Latvijoje, tačiau šių padalinių „Gjensidige“ neperka, todėl iki sandorio galutinio užbaigimo bus atskirti.

Įsigyjamo verslo Lietuvoje pasirašytos draudimo įmokos 2014 m. sudarė apytiksliai 50 mln. eurų. Apie 40 proc. visų apimčių sudarė įmokos iš fizinių asmenų ir apie 60 proc. iš juridinių asmenų. Draudimo produktai parduodami per draudimo brokerius, priklausomus tarpininkus, bankus, taip pat – per tiesioginį darbuotojų pardavimo kanalą bei internetu.

„PZU Lietuva“ puikiai įsilieja į mūsų verslą Baltijos šalyse ir suteikia mums kritinę masę rinkoje, kurioje tikimės solidaus augimo“, – teigė „Gjensidige“ grupės generalinis direktorius Helge Leiro Baastadas.

„Gjensidige“ mato potencialą augti bei didinti pelningumą Baltijos šalyse. Todėl grupė nusprendė sustiprinti savo dalyvavimą šiose rinkose toliau didindama investicijas tiek į jau vykdomą veiklą, tiek įsigydama „PZU Lietuva“ akcijų. Šis pirkinys pavers „Gjensidige“ viena iš didžiausių ne gyvybės draudimo bendrovių Baltijos šalyse.

„Gjensidige“ grupė, skirdama daug daugiau dėmesio Baltijos šalims, akcentuos technologijų bei verslo plėtros sritis, sutelks dėmesį į grupės procesų įgyvendinimą, pasidalinimą geriausia praktika, tolimesnį infrastruktūros gerinimą.

„PZU Lietuva“ įsigijimas atveria galimybes sinergijai visame mūsų versle Baltijos šalyse: tai ir IT sistemų koordinavimas, ir žalų administravimo procesai, distribucijos tinklai, perdraudimo bei aptarnavimo funkcijos“, – sakė vykdantysis technologijų ir plėtros viceprezidentas Kaare Østgaardas.

Visiškai baigti sandorį ketinama šių metų trečiojo ketvirčio pradžioje. Ar planas bus įgyvendintas, priklauso nuo to, kada bus gauti visi patvirtinimai iš atitinkamų institucijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.