Trys Graikijos bankai gavo paskolų už 2 mlrd. eurų

Graikijos centrinis bankas išdavė trims šalies stambaus kapitalo bankams paskolų už 2 mlrd. eurų pagal skubios kreditinės paramos programą, informuoja agentūra „Reuters“ remdamasi dviem šaltiniais, artimai susipažinusiais su situacija.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:17 AM

Sprendimas suteikti finansinę paramą buvo priimtas netrukus po to, kai indėlių nutekėjimas viršijo leistiną lygį, pastebi agentūra.

Kreditai bankams buvo išduoti dar šių metų sausį, po to, kai Europos centrinis bankas leido naudotis skubios kreditinės paramos programa, informavo agentūrą šaltiniai, atsisakę įvardinti bankus. Kokią sumą gavo kiekvienas iš trijų bankų, taip pat nepranešama.

Skolų krizė Graikijoje kilo 2010 metais. Atėnai buvo priversti prašyti išorinės finansinės paramos. Pagal sutartį su tarptautinių kreditorių „trejetu“ (Europos Komisija, Europos centriniu banku ir Tarptautiniu valiutos fondu Atėnams buvo skirtos milijardinės paskolos, pusė skolų privatiems kreditoriams buvo nurašyta, tačiau mainais į tokią paramą šaliai buvo iškelti tam tikri reikalavimai, tokie kaip griežto taupymo priemonės, aktyvų už 50 mlrd. eurų privatizacija iki 2015 m. pabaigos ir struktūrinės reformos.

Naujasis Graikijos premjeras Alexis Tsipras pareiškė sieksiantis, kad būtų nurašytos ES ir TVF išduotos šimtų milijardų eurų vertės paskolos, kurios buvo panaudotos stabilizuoti Graikijos skolą ir iš dalies finansuoti valstybines išlaidas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.