„Lidl“ jau įkėlė koją į Lietuvą

Ar Lietuvoje erdvės ir pirkėjų pakaks Vokietijos mažmeninės prekybos tinklui „Lidl“? Ar mūsų šalyje jau seniai įsitvirtinusiems prekybos tinklams teks rimtai sukrusti? Viena būsimo jų konkurento parduotuvė jau iškilo Vilniuje, dar kelios dygsta kituose miestuose. O būsimus darbuotojus „Lidl“ ketina mokyti ir užsienyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 6:42 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:06 AM

Šiuo metu „Lidl“ stato kelias parduotuves įvairiuose Lietuvos miestuose, taip pat statomas logistikos centras Kauno rajone.

Pernai baigta statyti bandomoji parduotuvė Vilniaus Šeškinės mikrorajone. Dar viena Vilniuje duris atvers Kalvarijų gatvėje.  Taip pat parduotuvės turėtų iškilti Karoliniškėse, Naujamiestyje, Fabijoniškėse, Jeruzalėje. 

„Pirmąsias parduotuves siekiame atidaryti kuo greičiau, tačiau tinklo atidarymui turime tinkamai pasirengti – pastatyti ir įrengti logistikos centrą, parengti prekių asortimentą parduotuvėms. Šiuo metu dar negalime nurodyti konkrečios tinklo atidarymo datos.

Dedame visas pastangas, kad mūsų būsimieji klientai galėtų kuo greičiau įsitikinti „Lidl“ modelio – geriausia kokybė už patrauklią kainą – privalumais“, – sakė „Lidl“ atstovė Lietuvoje Daina Balčiūnienė. Tinklas jau bendrauja ir su Lietuvos gamintojais, kurie galbūt taps tiekėjais.

Kiek naujasis tinklas sukurs Lietuvoje darbo vietų? Kaip sakė D.Balčiūnienė, vienoje „Lidl“ parduotuvėje paprastai dirba iki 20 darbuotojų.

„Reikėtų skaičiuoti ne tik tiesiogines darbo vietas, bet ir darbo vietas, kurias įkurs mūsų partneriai – statybos bendrovės, paslaugų ir prekių tiekėjai“, – pabrėžė prekybininkų atstovė.

Anot D.Balčiūnienės, tinklas šiuo metu aktyviai ieško talentingų ir motyvuotų naujų komandos narių.

„Siūlome puikias galimybes tiek aukštųjų mokyklų studentams ir absolventams, tiek patyrusiems profesionalams dirbti įvairiose įmonės veiklos srityse. Mūsų darbuotojai mokomi „Lidl" tinklo padaliniuose Lietuvoje ir Europoje. Šiuo metu aktyviai ieškome aukštesniosios ir vidurinės grandies vadovų ir specialistų“, – sakė D.Balčiūnienė.

Nuo ketvirtadienio Vilniuje vyksiančioje „Studijų“ parodoje „Lidl“ vilios ir būsimuosius studentus – siūlys jiems „Lidl“ finansuojamas dualiąsias bakalauro studijas Vokietijoje. Tai trejų metų trukmės studijų sistema, kai teorijos kursą kas tris mėnesius keičia intensyvūs praktiniai užsiėmimai „Lidl“ įmonėje. Tuo metu jiems mokamas atlyginimas, o baigus pasiūlomas ir darbas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.