Klubo Panevėžyje lankytojų rankines kratė nelegalūs apsauginiai

Vieną iš Panevėžio naktinių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:33 PM

Gavę pranešimą apie galimus pažeidimus, tikrintojai apsimetę lankytojais vėlų penktadienio vakarą atvyko į klubą ir, prisėdę prie staliukų, užsisakė gėrimų, už kuriuos nė viena iš trijų barmenių neišdavė kasos aparato kvitų.

Tariamų lankytojų rankines patikrino vienas iš keturių apsauginių, kaip vėliau paaiškėjo – darbavęsis nelegaliai, pranešė Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija.

„Inspektoriams apie vidurnaktį patikrinus kasą joje rasta per 200 eurų neapskaitytų pajamų. Įvertinus tai, kad naktinis klubas dirba iki paryčių, galima tik nuspėti, kiek pajamų neapskaitoma per visą ilgą vakarą, savaitgalį ar mėnesį“, – teigė Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė.

Taip pat nustatyta, kad klube nelegaliai dirbo du iš keturių apsauginių. Kad karys gali darbuotis nelegaliai, įtarimų jau buvo kilę anksčiau, todėl aiškinantis šį faktą kartu į patikrinimą iš Šiaulių vyko ir Karo policijos ekipažas.

„Panašių pažeidimų nustatoma ir daugiau. Pavyzdžiui, praėjusį savaitgalį patikrinus boulingo klubą Utenoje nustatyta, kad barmenė neišdavė kvitų, o kasos aparatu buvo apskaityta tik 70 eurų, kai inspektoriai kasoje rado beveik 500 eurų“, – pažymi R.Žilinskienė.

Už nelegalius darbuotojus įmonių vadovams gresia administracinė atsakomybė nuo 868 iki 2896 eurų už kiekvieną nelegaliai dirbusį asmenį.

Nelegaliai Panevėžio naktiniame klube apsaugininku uždarbiavusiam kariui gresia atleidimas iš tarnybos.

Įstatymas draudžia kariams dirbti antrą darbą arba užsiimti kita apmokama veikla, išskyrus mokslinę, kūrybine ir ūkine veikla, už šių reikalavimų pažeidimus karys gali būti baudžiamas.

„Kariuomenės drausmės statuto 66 straipsnis numato atsakomybę kariui pažeidus Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo nustatytų karių tarnybai taikomų apribojimus ir numato drausminę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos“, – sako KAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.