„Projesta“ kelia verslo lygį Lietuvoje ir svetur

Baltarusijos prekybininkams jau tapo kone prestižo ir gero tono ženklu didžiųjų prekybos centrų projektavimo ir statybos darbams atlikti kviestis lietuviško kapitalo įmonių grupę „Projestos projektus“. Ne tik sėkmingai pritaikyti patys moderniausi dizaino sprendimai, bet ir išlaikytas aukštas pastato kokybės lygis – tuo pagrįstai gali didžiuotis įmonių grupė „Projestos projektai“, suprojektavusi, pastačiusi ir prieš kelis mėnesius Minske atidariusi prekybos ir pramogų centrą „E-City“.

Įmonių grupės verslo geografija plečiasi – šiuo metu „Projestos projektai“ bendradarbiauja su verslo partneriais vienoje Artimųjų Rytų šalių. Ten planuojama dalyvauti prekybos ir pramogų kvartalo projektavimo ir statybų programoje.<br>vizualizacija
Įmonių grupės verslo geografija plečiasi – šiuo metu „Projestos projektai“ bendradarbiauja su verslo partneriais vienoje Artimųjų Rytų šalių. Ten planuojama dalyvauti prekybos ir pramogų kvartalo projektavimo ir statybų programoje.<br>vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Barzdžiūnaitė

Feb 7, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:55 PM

Vieno didžiausių ir moderniausių Minske 3 aukštų centro su požemine automobilių aikštele bendrasis plotas yra per 50 tūkst. kvadratinių metrų. O, pasak objekto užsakovės bendrovės „Evrotorg“ vadovų, lietuviai tiesiog per rekordiškai trumpą laiką – dvejus metus – sugebėjo pastatyti tokį sudėtingą statinį: nuo projekto idėjos iki visiško jos realizavimo.

Iskirtiniai dizaino sprendimai

Pastato fasado apdailai bendrovės „Veduta“ („Projestos projektų“ grupės narė) architektai pasiūlė naudoti slovėnų gamintojų apdailos plokštes „Invisio“ bei „Qbiss“ ir nuo tada jos tapo privalomos visuose „Evroopt“ plėtojamuose objektuose.

„E-City“ lubų ir apšvietimo sistemos įrengtos iš sudėtingų gipso, metalo ir įtempiamųjų lubų sistemų. Baltarusijoje dar beveik niekur nenaudota naujoviška LED apšvietimo sistema čia ne tik instaliuota lubose, bet ir sukurtos šviečiančios kompozicijos sienose.

Grindims taip pat buvo skirtas ypatingas dėmesys – bendrosiose erdvėse grindų ir sienų plytelės išklotos moderniu ornamentu, kurį atkartoja lubų apšvietimas.

Pagrindinio atrijaus erdvę puošia milžiniškas, iš tūkstančio stiklinių rutulių į spiralę susisukęs šviestuvas. Pagrindiniame koridoriuje įrengtas stiklinis panoraminis liftas.

Investicijos daro įspūdį

Beje, įdomu ir tai, kad Lietuvoje įprastos uždaros prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelės, į kurias patenkama judančiais takais – vadinamaisiais travelatoriais, Minske taip pat naujiena.

Jau trečią mėnesį veikiančiame „E-City“ įsikūrė didžiulės „Evroopt“ maisto prekių, kosmetikos, vaikų prekių, buitinės technikos ir kitos parduotuvės, taip pat paslaugų salonai, vaistinė, banko „Evrotorginvestbank“ klientų aptarnavimo skyrius. Netrukus pradės veikti ir greitojo maitinimo kavinė, restoranas ir sporto klubas.

Bendra įspūdingo objekto statybos darbų vertė viršijo 55 mln. JAV dolerių.

Darbų kokybę netruko įvertinti

„E-City“ – darnaus ir profesionalaus Baltarusijos ir Lietuvos statybininkų ir kitų specialistų darbo vaisius. Mums netgi pavyko nestabdant statybų pakeisti kai kuriuos pastato fasado ir interjero sprendinius – iš paprastesnių į sudėtingesnius. Džiaugiamės, kad sugebėjome laiku ir kokybiškai atlikti savo darbą“, – sakė „Projestos projektų“ įmonių grupės įkūrėjas ir generalinis direktorius Rytis Kanapėnas.

Jam antrino jo pavaduotojas, Baltarusijoje veikiančių „Projestos projektų“ grupės vadovas Darius Baliukevičius: „Projektavimo ir statybos darbai vyko sklandžiai dar ir todėl, kad mums sekėsi bendradarbiauti ir su kitomis Lietuvos bei Baltarusijos projektavimo kompanijoms, statybinių medžiagų tiekėjų ir subrangovo įmonėmis. Vienu metu ten dirbo daugiau nei 500 aukščiausio lygio specialistų – per pusę lietuvių ir baltarusių.“

Kokybišką darbą įvertino „E-City“ užsakovas „Evrotorg“ ir pernai „Projestos projektams“ pasiūlė vėl bendradarbiauti -- statyti dar vieną apie 20 tūkst. kvadratinių metrų ploto prekybos ir paslaugų kompleksą naujame Minsko kvartale Kamenaja Gorka.

Naujasis pastatas bus dviejų aukštų su daline požemine automobilių aikštele. Statybų darbai jau įpusėjo, šiuo metu atliekami fasado, stogo ir inžinerinių sistemų įrengimo darbai. Įkurtuvės naujame centre bus švenčiamos šią vasarą, objekto statybos kainuos per 23 mln. JAV dolerių (20,5 mln. Eurų).

„Projestos projektai“ šiais metais Baltarusijoje planuoja pradėti dar vieno prekybos paskirties pastato (apie 10 tūkst. kv. metrų ploto) statybą. Šuo metu jų specialistai baigia rengti projektavimo darbus.

Plačiai vykdo veiklą ir Lietuvoje

„Projestos projektai“ vykdo investicinius projektus ne tik kaimyninėje Baltarusijoje, bet ir Lietuvoje.

2014 m. bendrovė gavo ypatingos svarbos statinių generalinės rangos kvalifikacijos atestatą, o bendrovės kokybės sistema sertifikuota tarptautiniu ISO 9001 sertifikatu.

ðiuo metu „Projestos projektai“ Vievyje vykdo prekybos centro su turgaviete statybas. Bendrasis komplekso plotas – daugiau nei 3 tūkst. kv. metrų, o atidarymas numatytas dar šią vasarą. Vievyje „Projestos projektai" taiko pačių sukurtą jungtinės veiklos modelį, pavyzdžiui, Kėdainiuose, Klaipėdoje ir Skuode už tai, kad įgijo galimybę statyti prekybos centrus, šiems miestams padovanojo naujas autobusų stotis. Vieviui „Projestos projektai“ padovanos miesto turgų.

„Vievis turės ne tik naują prekybos centrą (2,5 tūkst. kv. metrų ploto), bet ir modernią turgavietę (500 kv. metrų ploto) su atvirais ir uždarais prekybos paviljonais. Komplekso klientų patogumui bus įrengta apie 140 vietų automobilių aikštelė“, – sakė D.Baliukevičius.

Tiesa, Lietuvoje „Projestos projektai“ ne tik plėtoja statybų projektus, bet ir nuolat finansiškai paremia likimo nuskriaustus vaikus bei senelių globos namus.

„Daug dirbame ir pinigus uždirbame sąžiningai, todėl galime dalintis – dalį pelno skirti paramai. Tikimės, kad taip geriname ir verslininkų įvaizdį Lietuvoje“, – sakė R.Kanapėnas.

Ateities planai – užsienyje

„Projestos projektai“ specializuojasi išskirtinai prekybos centrų statybos srityje, bendrovė turi didelių investicinių planų statyti objektus ne tik Lietuvoje.

„Apie kitus Lietuvoje plėtojamus verslo objektus kalbėsime šių metų pabaigoje, kol kas jie tik rengiami“, – žadėjo R.Kanapėnas.

Daugiau nei metus ši kompanija metu aktyviai bendradarbiauja su bankais bei valdžios atstovais Ispanijoje ir šioje šalyje gyvenančiais lietuviais verslo partneriais dėl prekybos centrų investavimo ir statybų toje šalyje.

„Ispanijoje sunkiai pritaikomas mūsų šūkis „Rezultatai šiandien, o ne rytoj!“, tačiau ten mus pasitinka kaip neregėtai aktyvius verslininkus, juos tiesiog užburia, kai atsakingai pareiškiame, jog rezultatai bus rytoj, o ne po metų“, – šypsosi „Projestos projektų“ įmonių grupės įkūrėjas ir generalinis direktorius.

„Projestos projektų“ įmonių grupės verslo geografija plečiasi ir kur kas toliau – bendradarbiaujama su verslo partneriais vienoje Artimųjų Rytų šalių. Ten grupė planuoja dalyvauti prekybos ir pramogų kvartalo projektavimo ir statybų programoje.

Apie „Projestos projektus“ – skaičių kalba

Įmonių grupė – tai 4 lietuviškos ir 3 tarptautinės kompanijos.

Grupėje dirba per 200 žmonių, iš jų per 50 administracijoje, kiti – kvalifikuoti statybos specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.