Iš užsienio turistų lūpų – pagyros Lietuvai

Turistų pamėgtame tarptautiniame kelionių portale „TripAdvisor“ atsiliepimus raito keliautojai – tiek apie viešbučius, kuriuose apsistojo, tiek apie restoranus, tiek apie tai, ką išvis reikia pamatyti šalyje, kurioje viešėjo. Šio portalo sudaromų reitingų nekantriai laukia turizmo sektorius. O šiemetiniai rezultatai palankūs Lietuvai.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Feb 10, 2015, 7:39 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:09 PM

„TripAdvisor“ surikiavo 25 geriausius Europos viešbučius. 15-tąją vietą šiame „Travelers' Choice™“ reitinge užima Vilniuje įsikūręs viešbutis „Kempinski Hotel Cathedral Square“. 2012-aisiais atidarytą viešbutį palankiai įvertino atsiliepimus „TripAdvisor“ paliekantys keliautojai.

Pirmajame šio reitingo trejetuke – „Four Seasons Hotel Gresham Palace“ Budapešte (Vengrija), „Hotel Alpin Spa Tuxerhof“ Tukse (Austrija), „Hotel Belvedere“ Ričonėje (Italija).

Šiais apdovanojimais trečiadienį pradėta trečią kartą vykstanti konferencijų turizmo profesionalų paroda-kontaktų mugė „Convene“.

„TripAdvisor“ pagerbė ne tik „Kempinski“. Kelionių portalas paskelbė ir geriausių Lietuvos viešbučių dešimtuką. Pirmajame trejetuke puikuojasi „Kempinski“ Vilniuje, „IDW Esperanza Resort“ Trakuose ir „Shakespeare“ Vilniuje.

Apdovanojimus geriausių viešbučių atstovams įteikė portalo „TripAdvisor“ atstovas Thomas Bangert'as.

Geriausių viešbučių atstovus sveikino ir Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jis patikino, kad ilgai nereikės laukti, kol Vilnius vietoj dabartinių Koncertų ir sporto rūmų turės šiuolaikinį konferencijų centrą, o jame pradėjus organizuoti tarptautinius renginius netrūks svečių ir viešbučiams. Kad tokio stinga, dažnai skundžiasi turizmo srities astovai Lietuvoje.

Nemažai lemia ir sėkmė

„Tai labai garbingas apdovanojimas, juk „TripAdvisor“ geriausiųjų sąrašus sudaro pagal lankytojų atsiliepimus. O jie juk vertina objektyviai, negali jų nuomonės paveikti.

Tikiu, kad kas nors pamatęs, kad Vilniuje yra vienas geriausių Europos viešbučių, nutars ir aplankyti Lietuvos sostinę“, – svarstė „Kempinski“ atstovė Birutė Leimontaitė.

Pačioje Vilniaus širdyje įsikūrusiame viešbutyje darbo dienomis paprastai apsistoja verslo klientai, į Lietuvą atvykę dalyvauti konferencijose ar į darbo susitikimus. Savaitgaliais – daugiau turistų, Lietuvą lankančių pažintiniais tikslais ar atvykusių pasimėgauti sveikatinimosi paslaugomis, maistu, kurį siūlo Vilniaus restoranai.

Gausiai „Kempinski“ viešbutyje apsistoja vokiečių, Skandinavijos šalių gyventojų, rusų, amerikiečių. Vasarą šį viešbutį pasirenka ir nemažai žydų, atvykusių į mūsų šalį ieškoti savo šaknų.

„Atsidarėme jau pokriziniais 2012 metais. Taip, tai įvyko vėliau, nei planavome. Tačiau vėlavome sąmoningai – atvėrėme duris, kai šalyje reikalai jau judėjo į geresnę pusę. Tad, galima sakyti, atsidarėme tai laiku.

Netrukus po pirmojo veiklos etapo Lietuva pradėjo pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai, daug svečių gyveno pas mus. Tad mūsų pradžia buvo gera. Mūsų versle nemažai lemia ir sėkmė“, – kalbėjo „TripAdvisor“ besidžiaugianti B.Leimontaitė.

Tapo geriausiu nauju viešbučiu „Kempinski“ viešbučiui tai ne pirmas apdovanojimas, skirtas „TripAdvisor“ portalo lankytojų.

2013-aisiais jis išrinktas geriausiu nauju viešbučiu Europoje („Hot New Hotels“ nominacija).

Europos geriausių naujų viešbučių sąraše įrašytas pirmu numeriu Vilniaus „Kempinski“ ir pasauliniame reitinge buvo tarp lyderių – užėmė penktają vietą.

Tuomet į sąrašą įtraukti ir įvertinti 33 viešbučiai iš 18 pasaulio šalių, kurie buvo atidaryti nuo 2012 iki 2013 m. birželio mėnesio ir surinko ne mažiau kaip 30 svečių atsiliepimų. Šie viešbučiai svečiams buvo labiausiai įsimintini ir pelnė ne mažiau kaip keturis iš penkių galimų viešbučiuose apsigyvenusių svečių įvertinimo taškų „TripAdvisor“ internetiniame puslapyje.

„TripAdvisor“ paskelbtas geriausių Lietuvos viešbučių dešimtukas

1. Kempinski Hotel Cathedral Square Vilnius, Lietuva

2. IDW Esperanza Resort Trakai, Lietuva

3. Shakespeare Hotel Vilnius, Lietuva

4. Comfort Hotel LT Vilnius, Lietuva

5. Novotel Vilnius Vilnius, Lietuva

6. Stikliai Hotel and Restaurant Vilnius, Lietuva

7. Holiday Inn Vilnius Vilnius, Lietuva

8. Radisson Blu Hotel, Klaipeda Klaipeda, Lietuva

9. Spa Vilnius Druskininkai Druskininkai, Lietuva

10. Park Inn by Radisson Kaunas Kaunas, Lietuva

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.