Metų verslininkė vadovauja ir savo vyrui bei sūnums

„Viena yra pardavinėti, visai kas kita – gaminti. Antroji veikla kur kas sunkesnė, bet ir įdomesnė“, – sakė kelią nuo prekybos kooperatyvo iki fabriko nuėjusi bendrovės „Polivektris“ direktorė Anastasija Bezborodych. Šalčininkų rajone esančios įmonės vadovė šiemet pelnė Metų verslininkės titulą. Ją šitaip pagerbė Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija, kasmet apdovanojanti ir eksportu užsiimančias bendroves.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Feb 13, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 7:52 AM

„Eksportas geras barometras, rodantis ekonomikos gyvybingumą“, – sveikindamas laureatus sakė premjeras Algirdas Butkevičius. Vyriausybės vadovas gyrė eksportuotojus, kurie pasunkėjus bendradarbiavimui su Rusija greitai rado naujų rinkų – ne tik Europoje, bet ir kur tolimesnėse šalyse.

„Tai ne tik mano, bet ir visos bendruomenės įvertinimas“, – sakė Metų verslininkė A.Bezborodych.

Apdovanojimus nusipelniusiems verslininkams įteikė Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Rimantas Stankevičius ir premjeras A.Butkevičius.

Teko įveikti krizės smūgius

A.Bezborodych „Polivektriui“ vadovauja nuo 2005-ųjų. Ši plastikinių atliekų perdirbimu, antrinio granuliato ir pakavimo juostos gamyba užsiimanti įmonė įkurta 1999-ųjų vasarą.

Per tą laiką ji tapo viena didžiausių plastiko gamintojų Lietuvoje. Beveik visą produkciją įmonė eksportuoja į užsienį.

„Iš pradžių mes prekiavome plastiku, o vėliau pradėjome gaminti granuliatą, kurį naudoja tie, kurie gamina butelius, korpusus, kitus plastiko gaminius. Dabar vis labiau imamės mokslinės veiklos, norime kurti“, – lrytas.lt sakė A.Bezborodych.

Ji gerai pamena krizės metus, kai prigaminta buvo apsčiai, tačiau niekas nepirko. Išbridę iš bėdų juodu su vyru, kuris ir įkūrė „Polivektrį“, žvalgosi toliau – jau tariasi su universitetais, o užmezgę ryšius tikisi sustiprinti savo mokslines galimybes.

Dabar bendrovėje dirba visa jos šeima: vyras – konsultantu, vienas sūnus – komercijos direktoriumi, antrasis – prie gamybos.

„Polivektrio“ apyvarta nuo 42 mln. Lt 2013 m. išaugo iki 46 mln. litų 2014 metais. 2013–2014 metais įmonė eksportavo daugiau nei 96 proc. savo produkcijos.

Bendrovėje dirba 150 žmonių, iš kurių apie pusę – Šalčininkų rajono gyventojai, kiti suvažiuoja iš Vilniaus ir apylinkių. „Polivektris“ kasmet plečiamas: 2013 metais įkurtos 3, o 2014 m. – 6 darbo vietos.

Metų verslininkės apdovanojimas – ne vienintelis, įteiktas A.Bezborodych. „Polivektris“ gavo apdovanojimą „Pasiekimai aplinkosaugai 2005“, pelnė inovatyviausios įmonės titulą „Verslo bitės 2012“, taip pat didžiuojasi konkurse „Metų gaminys iš atliekų 2011“ užimta 2-ąja vieta.

Šiuo metu bendrovė vykdo projektą dėl naujos špagato lakštų ir plastikinių ričių gamybos linijos įdiegimo.

Įvertino už eksportą

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija išskyrė ir įvertino ir Lietuvos eksportuotojus.

Apdovanojimus eksporto srityje pelnė bendrovė „Ekobana“. Ši įmonė 23 metus dirba Lietuvoje ir užsienyje pramonės inžinerijos srityje – teikia kompleksinius sprendimus pramonės ir energetikos srityse. „Ekobana“ dirba Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Baltarusijoje, Rusijoje.

Eksporto prizu įvertinta ir bendrovė „Eoltas“. Ji užsiima Europoje, Japonijoje ir JAV pagamintų lengvųjų ir komercinių automobilių variklių ir važiuoklių atsarginių dalių prekyba, teikia automobilių techninės priežiūros paslaugas, eksportuoja atsargines variklio ir važiuoklės detales.

Kasmet didėja „Eolto“ eksporto mastas. 2012 m. pradėta eksportuoti produkciją į Graikiją (Kreta) ir Norvegiją, 2013 m. – į Olandiją, Moldovą ir Suomiją. 2014 m. eksportas į naujas rinkas padidėjo 91,25 proc.

Uostas – galimybės kitiems

Kitas laureatas eksporto srityje – Klaipėdos valstybinis jūrų uostas. Per nepriklausomybės laikotarpį į Klaipėdos uostą investuota daugiau kaip 2 mlrd. eurų ir tai pakeitė uosto galimybes, be to, investicijos duoda žaibišką grąžą – atsiperka per 2,5 metų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pati neeksportuoja, tačiau nuolat investuoja į modernią uosto infrastruktūrą ir taip kuria eksporto galimybes.

Ieško naujų rinkų

Už eksporto didinimą ir naujų rinkų paieškas įvertinta ir bendrovė „AQ Wiring Systems“, užsiimanti automobilinių kabelių pynių ir elektromechaninių sistemų inžinerija, projektavimu, gamyba, eksportu.

Šios įmonės apyvarta 2014 m. išaugo 21,1 proc., o eksportas, palyginti su 2013 m. rezultatais, padidėjo 21,3 proc. „AQ Wiring Systems“ eksportuoja beveik visus savo gaminius.

Prizas atiteko ir eksportu užsiimančiai bendrovei „Kalvis“ iš Šiaulių. Tai viena didžiausių Lietuvos metalo apdirbimo įmonių, kurioje dirba per 300 kvalifikuotų darbuotojų.

Pagrindinės veiklos kryptys – kietuoju kuru kūrenamų katilų projektavimas ir gamyba, metalo konstrukcijų, technologinių įrenginių projektavimas ir gamyba, elektros ir dujų tiekimo sistemoms skirtų skydų spintų ir skirstyklų gamyba, įrenginių ir jų mazgų ar detalių gamyba pagal Lietuvos ir užsienio partnerių užsakymus.

„Kalvio“ produkcija eksportuojama į daugelį pasaulio šalių. Sėkmingai katilai parduodami Ukrainoje, Baltarusijoje, Rusijoje ir Vakarų Europos šalyse.

Už darbą – žvaigždė

Sidabrine darbo žvaigžde apdovanoti Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo valdybos pirmininkė, direktorė Angelė Andrikonienė, logistikos paslaugų įmonės „Dinaka“ direktorius, įmonių „Dinakos servisas“, „Via Baltica pramogos“, „Via Baltica Dvaras“, „Via Baltica Lietuva“ savininkas Vytas Čičelis, „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius Raimundas Petrauskas, „Kletos“ grupės įmonių vienintelis akcininkas Arūnas Kuraitis, „Metalo prekybos“ prezidentas Jurgis Čepulis.

Regimantas Jablonskas, būsimas konsulas Almatoje, įvertintas padėkos ženklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.