Pardavėja žino, kada vyras gėlių perka žmonai, o kada – meilužei

Meilės dieną neretai pasiseka uždirbti tiek, kiek per pusę mėnesio kitomis dienomis – taip žurnalistams teigė gėlių ir suvenyrų pardavėjai Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2015-02-14 13:56, atnaujinta 2018-01-13 04:59

Šių metų vasario 14-oji buvo pirmoji Šv.Valentino diena, kai gėles ir širdeles vilniečiai pirko eurais. Palyginti su praėjusių metų Meilės diena, gėlės pabrango, bet nelabai daug – apie 20 euro centų (kiek daugiau nei puse lito).

Ties J.Basanavičiaus ir S.Konarskio gatvių sankryža įsikūrusio gėlių turgaus pardavėjos sakė, kad gėlių pirkimo šišas vis dėlto  smarkesnis būna kovo 8 dieną.

„Tiesa, kovo 8-ąją daugiau gėles perka vyresni vyrai, daugiausia tuomet parduodu tulpių. Pagrindiniai Šv.Valentino dienos pirkėjai – jaunuoliai ir 30–40 metų vyrai“, – pasakojo 23 metų pardavėja Giedrė.

Vardo nenorėjusi sakyti vyresnė pardavėja juokavo, kad ji per ilgus prekybos metus jau sugeba atskirti, ar vyriškis gėlių perka žmonai, ar meilužei.

„Nuodėmingieji įsimylėjėliai dažniausiai pasirodo anksčiau, ryte, gėles renkasi kruopščiai, bet drauge ir skubėdami, vis dairosi į šalis. Vedę vyrai pasirodo jau vakarėjant. Jei Šv.Valentinas pasitaiko darbo dieną, širdelėmis aplipdytais veidais, truputį įšilę vyrai puokštes perka nesiderėdami, matyt norėdami įtikti žmonoms, kad jos pernelyg neklausinėtų, kur ir su kuo šventė Meilės dieną“, – šypsodamasi kalbėjo gėlininkė.

Šeštadienį apie vidurdienį gėlių turguje rožių puokštę pirkęs jaunas vilnietis sakė pradžiuginsiantis žmoną.

„Žinau, kad moterys ne prieš būtų gauti žiedų kiekvieną dieną, bet aš žmoną palepinu tik progomis – manau, jog taip šventiškiau, jai maloni staigmena“, – juokavo vyriškis.

Tačiau galantiški net tik jauni vilniečiai. Po gėlių turgų vaikštantis 63 metų Pavlas sakė ieškantis nebrangaus, bet gražaus žiedo. Tik dar nesugalvojęs, kam – žmonai ar kaimynei.

Šeštadienį S.Konarskio gėlių turguje už rožės žiedą, nelygu dydis ir puošnumas, prekybininkai prašė nuo 2 iki 2,50 eurų.

Įvairių spalvų tulpių kainos standartinės – 90 euro centų, euras.

Gedimino prospekte vaikštantys vilniečiai žydinčius meilės simbolius dažniausiai perka gėlių kioske prie Operos ir baleto teatro. Gėlės, atrodo, čia turėtų kainuoti daugiau nei turguje – juk sostinės širdis.

Bet taisyklių be išimties nebūna. Šeštadienį apie 13 valandą kioskas jau buvo uždarytas – gal pardavėja pietavo, gal gėlės jau buvo išpirktos.

Tačiau gėlių siūlė pagyvenęs vyriškis ir moteris gatvėje. Gėlės čia kainavo mažiau nei S.Konarskio gėlių turguje. Už rožes prekeiviai prašė tik po eurą, labai stambiais žiedais – pusantro euro, tulpės kainavo apie 80 euro centų.

„Taip tik atrodo, kad centre žmonių daug. Bet jie čia praeina neatsisukdami, pirkėją sunku prisišaukti“, – prekybos Gedimino prospekte ypatumus atskleidė pagyvenusi prekybininkė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.