Vyriausybė ieškos pinigų naujų rinkų paieškai

Pirmadienį Vyriausybės rūmuose

mėsos perdirbėjai tikisi Vyriausybės pagalbos ieškant naujų rinkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
mėsos perdirbėjai tikisi Vyriausybės pagalbos ieškant naujų rinkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 19, 2015, 9:42 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:41 PM

„Ieškant naujų rinkų (valstybės. – ELTA) pagalbos greičiausiai yra pakankamai, trūksta finansų. Pirmadienį Vyriausybėje renkasi Ūkio ministerijos, mūsų ministerijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovai. Bus kalbama, kaip rasti pinigų dokumentų vertimui, kuris labai brangiai kainuoja, nes verčiama ne į anglų, o į trečiųjų šalių, kuriose atsidaro rinkos, (korėjiečių, arabų) kalbą“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė ministrė.

Anot V. Baltraitienės, brangiems, tačiau būtiniems dokumentų paketų vertimams, VMVT pinigų skirta nebuvo. Šią naštą permesti ant perdirbėjų pečių, V. Baltraitienės teigimu, taip pat nebūtų teisinga.

ELTA primena, kad šalies mėsos perdirbėjai vasario pradžioje iškėlė dar vieną problemą, susijusią su nepakankamu valstybės finansavimu naujų rinkų paieškai: tuomet jie pasipiktino, kad praėjusių metų rugpjūtį priimtas Vyriausybės nutarimas, kuriuo naujų rinkų paieškai skirti 145 tūkst. eurų (500 tūkst. Lt), nebuvo įgyvendintas.

Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos (LMPA) direktorius Egidijus Mackevičius tuomet sakė, kad šiais pinigais turėjo būti apmokėti ir potencialių rinkų veterinarų vizitai į Lietuvą, kurių metu būtų įvertinta, ar Lietuva atitinka konkrečių šalių reikalavimus.

Mėsos perdirbėjai tuo metu planavo Maroko, Japonijos ir Irano veterinarinių tarnybų vizitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti