Iš „Achemos“ išnirusi „lapės uodega“ aplinkai pavojaus nesukėlė

Sekmadienį, vasario 22-osios pavakare „Achemos“ bendrovės įvadinėje pastotėje dingus elektros įtampai ir suveikus apsaugos sistemoms, automatiškai kelioms valandoms buvo sustabdyta azoto rūgšties gamyba. Stabdant įrenginius, virš Jonavos miesto šiaurinės dalies pasirodė oranžinis šleifas.

Šiuo metu „Achemoje“ darbas vyksta kaip vykęs.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Šiuo metu „Achemoje“ darbas vyksta kaip vykęs.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2015, 2:05 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:59 PM

Ši vadinamoji „lapės uodega“, Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jonavos agentūros duomenimis, aplinkai pavojaus nesukėlė. Kaip sakė šios agentūros vedėjas Kęstutis Celiešius, didžiausia azoto dioksido koncentracija vakar Jonavos aplinkos ore buvo užfiksuota apie 19 val. ir siekė 46,41 µg/m3, o pagal ES reikalavimus Lietuvoje taikoma šio teršalo vienos valandos ribinė vertė yra 200 µg/m3. Valstybinio oro monitoringo matavimų duomenys Jonavos oro kokybės tyrimų stotyje fiksuojami ir automatizuotai apdorojami kas valandą.

Suveikus apsaugos sistemoms ir stabdant azoto rūgšties gamybos įrenginius, liekamosios dujos, kaip ir numato šios gamybos reglamentas, per kaminus pašalinamos į aplinkos orą galimam sprogimui įrenginio viduje išvengti. Įrenginio stabdymo ir paleidimo metu į orą patenka azoto oksidai, kurie yra rudo atspalvio ir nudažo išmetamą dujų srautą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.