„Vičiūnų grupė“ ėmėsi ir džiūvėsėlių gamybos

Produkciją iš žuvies gaminanti „Vičiūnų grupės“ bendrovė tapo dar mažiau priklausoma nuo žaliavos importo.

Naujo „Vičiūnų grupės“ fabriko atidarymo metu<br>A.Ziabkaus nuotr.
Naujo „Vičiūnų grupės“ fabriko atidarymo metu<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Feb 25, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:13 AM

Trečiadienį Plungės pakraštyje esančio „Vičiūnų grupės“ gamybos komplekso teritorijoje atidaryta naujas bendrovės fabrikas, kuriame bus gaminami birūs džiūvėsėliai. Ši žaliava naudojama Plungėje, Taline, Sovetske ir Ispanijoje grupės fabrikuose gaminamos produkcijos apvoliojimui.

Nuo 1996 metų šiai produkcijai džiūvėsėliai importuojami iš Olandijos, Anglijos ir Vokietijos. Per metus žaliavos prireikia apie 5 tūkst. tonų. Plungėje pastatyto fabriko pajėgumai per metus džiūvėsėlių leis pagaminti dvigubai daugiau.

Kiek daugiau nei per pusmetį pastatytas 1,4 tūkst. kvadratinių metrų ploto fabrikas kartu su aukštų technologijų įranga bendrovei kainavo per 4 mln. eurų. Džiūvėsėliai čia bus gaminami pagal naują amerikietišką technologiją, kuri iki šiol dar nenaudojama Europoje. Gamybos procesas skirsis tuo, kad džiūvėsėlių gamybos metu miltai yra ne kepami, o kaitinami aukšto slėgio būdu.

Visiškai automatizuotos gamybos procesą iš viso prižiūrės apie 20 specialistų, kurie pakaitomis dirbs ištisą parą.

Kitą savaitę į bendrovę atvyks amerikiečių specialistai, kurie baigs suderinti įrangą. Džiūvėsėlių gamybą planuojama pradėti iki kovo vidurio.

„Gamindami žaliavą savo fabrike, o ne ją pirkdami užsienyje mes sumažinsime gamybos sąnaudas. Tačiau svarbiausia, kad „Vičiūnų grupė“šios žaliavos gamybai naudos Lietuvos ūkininkų išaugintus grūdus, kurių per metus fabrikui prireiks apie 14 tūkst. tonų“, – sakė bendrovės „Vičiūnų grupė“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?