„Tele2“, SEB, „Ikea“, „H&M“ pasisako prieš korupciją

Didžiosios Švedijos kompanijos kreipėsi į Jungtines Tautas (JT), kad antikorupcija būtų įtraukta tarp dabar ruošiamų pasaulinių darnaus vystymosi tikslų. Nauja programa pakeis iki šiol įgyvendintus JT Tūkstantmečio vystymosi tikslus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-26 11:20, atnaujinta 2018-01-12 06:08

Kreipimąsi Stokholme pasirašė apie 20 didžiųjų Švedijos kompanijų, tarp kurių yra „Tele2“, SEB, „Ikea“, „H&M“, „Volvo group“, „Ericsson“, „Löfbergs“, „Scania“ ir kitos.

Šis kompanijų susivienijimas jau anksčiau pradėjo bendrą darbą, skirtą individualiai ir kolektyviai mažinti korupciją bei kurti etišką verslo aplinką savo veiklos šalyse.

„Praėjus dešimtmečiui po Tūkstantmečio vystymosi tikslų paskelbimo, matome daug teigiamų permainų. Tačiau korupcija pasaulyje vis dar didina skurdą ir lemia žmogaus teisių pažeidimus. Nusprendėme, kad laikas pokyčius inicijuoti pačioms verslo kompanijoms. Nustatant Tūkstantmečio vystymosi tikslus, verslas beveik nedalyvavo, o dabar yra aktyviai įsitraukęs ir daro teigiamą įtaką. Tai rodo didelę pažangą“, – teigia Marie Baumgarts, „Tele2“ korporacinės atsakomybės vadovė.

JT darnaus vystymosi tikslus svarstoma papildyti raginimu JT šalims-narėms ženkliai sumažinti korupciją ir kyšininkavimą bei skatinti veiksmingą, atsakingą ir skaidrią visų lygių institucijų veiklą.

Naujoji JT programa dabar yra derinama pasaulio valstybių ir turėtų būti patvirtinta šių metų rugsėjo 25 d. Niujorke vyksiančioje Jungtinių Tautų asamblėjoje.

„Antikorupcinė veikla yra svarbi „Tele2“ verslo modelio ir verslo sėkmės dalis. Tokia pozicija ir pastangos ne vienoje šalyje padėjo skatinti sąžiningesnius įstatymus ir pagerino konkurencinę aplinką bei sumažino paslaugų kainas“, – pasakojo Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.