Skandalas „Linavoje“: A. Kondrusevičiui metami rimti kaltinimai

Ketvirtadienį asociacijos „Linava“ prezidiumo posėdyje po Revizijos komisijos pranešimo prezidiumo nariai nutarė teikti pareiškimus Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir Vidaus reikalų ministrui dėl galimai neteisėtų prezidento Algimanto Kondrusevičiaus ir buvusio generalinio sekretoriaus Ričardo Malkaus veiksmų.

Revizijos komisijos išvadoje teigiama, kad pinigų pervedimai laikytini galimai neteisėtais, A. Kondrusevičiui piktnaudžiaujant savo, kaip prezidento, padėtimi.<br>T.Bauro nuotr.
Revizijos komisijos išvadoje teigiama, kad pinigų pervedimai laikytini galimai neteisėtais, A. Kondrusevičiui piktnaudžiaujant savo, kaip prezidento, padėtimi.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2015-02-26 14:13, atnaujinta 2018-01-12 05:19

Pats „Linavos“ vadovas lrytas.lt teigė, jog tokius kaltinimus vertina kaip viešųjų ryšių akciją ir politikavimą prieš artėjantį kongersą, regioninius susirinkimus.

„Per trejus metus kreipimųsi į teismus, prokuratūras yra dešimtys, jei ne daugiau“, – A.Kondrusevičiaus neišgąsdino prezidiumo ketinimai.

Jo teigimu, ankstesni kaltinimai baigėsi be rimtų rezultatų. „Tai daugiau spaudimas man“, – teigė pašnekovas.

Revizijos komisijos pirmininkė Alicija Monkevič portalui lrytas.lt patikslino, kad kol kas rezultatų nėra, nes bylos dar nebaigtos nagrinėti.

Kaltinimuose – apvalios sumos

Revizijos komisijos atliktoje analizėje apžvelgti A.Kondrusevičiaus ir R.Malkaus veiksmai, kuriuos, komisijos vertinimu, galima traktuoti kaip piktnaudžiavimą pareigomis. Mat atlikus galimai fiktyvų darbo santykių nutraukimą ir prezidentą vėl kitą dieną įdarbinus, A.Kondrusevičiui buvo priskaičiuota išmokėti 99,9 tūkst. Lt.

Kitas atvejis, kurį nuspręsta perduoti teisiniam vertinimui, yra dėl galimai neteisėtų „Linavos“ prezidento veiksmų, asociacijai apmokant bendrovės „Transvelas“, kuri priklauso A.Kondrusevičiui, pateiktas sąskaitas už pervežimo paslaugų teikimą (iš viso už 1,668 mln. Lt).

Revizorės nustatė, kad asociacijoje nerasta jokių dokumentų, pagrindžiančių sąskaitų apmokėjimą, o „Transvelas“ į Revizijos komisijos prašymus paaiškinti, kokias paslaugas įmonė teikė asociacijai, iki šiol nereagavo.

Taip pat pažymėta, kad apmokėjimas vyko 2-3 kartus didesnėmis nei rinkos norma kainomis, todėl Revizijos komisijos išvadoje teigiama, kad tokie pinigų pervedimai laikytini galimai neteisėtais, A.Kondrusevičiui piktnaudžiaujant savo, kaip prezidento, padėtimi.

Dar vienas pareiškimas teikiamas ir dėl R.Malkui skirtos 118, 3 tūkst. Lt dydžio kompensacijos, kuri buvo priskaičiuota A.Kondrusevičiui pasirašius darbo sutarties pakeitimą viršijant jam suteiktus įgaliojimus, be prezidiumo patvirtinimo.

Penkerių metų karas

A.Kondrusevičius stebėjosi kolegų veiksmais. Jis buvo siūlęs visiems dalyvauti rinkimuose, kur turėtų paaiškėti, kas toliau vadovaus vežėjų asociacijai.

„Tačiau kolegos nelabai nori, gal nepasitiki savo jėgomis. Jie sako, kad nori prezidiume pasilikti. Žinau, kad iš grupės vežėjų kai kam neįtinku jau labai seniai – karas vyksta jau penkti metai“, – kalbėjo „Linavos“ vadovas.

Ar jis pats ir po tokių kaltinimų bei ne vienerius metus trunkančių pjautynių asociacijoje mėgins ir toliau išsilaikyti poste, A.Kondrusevičius kalbėjo aptakiai: „Laikas parodys, nieko amžino nėra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.