JAV augimas ketvirtąjį ketvirtį – lėtesnis nei manyta

JAV ūkio augimas ketvirtąjį ketvirtį sulėtėjo labiau nei manyta. Daugiausiai įtakos tam turėjo lėtas bendrovių gaminių atsargų didėjimas ir kylantis prekybos deficitas. Apie tai praneša „Reuters“.

Trečiąjį ketvirtį JAV ekonomika augo 5 proc.<br>123rf nuotr.
Trečiąjį ketvirtį JAV ekonomika augo 5 proc.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2015, 4:54 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:21 AM

Penktadienį JAV prekybos departamentas nurodė, kad regiono bendrasis vidaus produktas ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu ankstesniais metais, kilo ne 2,6 proc., kaip rodė preliminarieji duomenys praėjusį mėnesį, o 2,2 proc. Trečiąjį ketvirtį ekonomika atitinkamai augo 5 proc.

Patikslinti spalio-gruodžio duomenys iš esmės atitiko ekspertų prognozes. Vartojimo šalies vidaus rinkoje apimtys didėja sparčiausiai nuo pat 2006-ųjų pirmojo ketvirčio, todėl prognozuojama, kad registruojamas nuosmukis bus laikinas.

Vartojimo vidaus rinkoje augimas, sudarantis daugiau kaip du trečdalius JAV ekonomikos aktyvumo, patikslinus ketvirtojo ketvirčio duomenis buvo sumažintas 0,1 procentinio punkto, todėl siekia 4,2 proc. Vis dėlto toks rodiklio augimas yra laikomas sparčiausiu nuo pat pirmojo 2006-ųjų ketvirčio.

Ekspertai pabrėžia, kad gerėjanti situacija JAV darbo rinkoje ir smukusios degalų kainos greičiausiai teigiamai veiks gyventojų išlaidas ir padės ūkio sektoriui lengviau atlaikyti įvairius pasaulinės ekonomikos smūgius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.