Karo buhalterija: smuko Rusijos ir Vokietijos prekybos apimtys

Rusijos ir Vokietijos prekybos apyvarta 2014 metais smuko 11,7 proc. ir siekė 67,7 mlrd. eurų. Tokią informaciją pateikia transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi Vokietijos federalinės statistikos tarnybos pateikiamais duomenimis.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:46 AM

Smukus statistikos duomenims, Vokietijos stambiausių prekybos partnerių iš Rytų Europos sąraše Rusija krito viena pozicija žemyn ir užleido vietą Čekijai. Taip pat ir vokiškų prekių importo į Rusiją apimtys per praėjusius 12 mėnesių sumenko 18,1 proc.

Pirmąją vietą tarp Vokietijos prekybos partnerių Rytų regione ir toliau užima Lenkija – 2014 m. abipusės prekybos apimtys siekė 87 mlrd. eurų.

Šalies ekonomikos Rytų srities komiteto pirmininkas Eckhardas Cordesas, kalbėdamas apie galimas prekybos apimčių su Rusija priežastis, pareiškė, kad daugiausiai įtakos turėjo sankcijos, paskelbtos dėl krizės Ukrainoje. Pareigūnas teigia, kad, jeigu konfliktuojančios šalys nesugebės užtikrinti Minsko sutarties sąlygų vykdymo, tuomet ekonominė padėtis Rusijoje ir Ukrainoje toliau blogės, beje, dar sparčiau nei šiuo metu. Anot E.Cordeso, tai „kelia rimtų grėsmių visam Rytų Europos regionui“.

Vokietijos eksportas į Rusijos kaimynes smuko dar sparčiau nei į Rusiją: prekių pervežimo į Ukrainą mastai sumenko 33 proc., Kazachstaną – 20 proc., Baltarusiją – 21 proc. Iš viso dėl kritusio eksporto į šias šalis per metus Vokietija patyrė 9 mlrd. eurų nuostolių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.