Rusijos rinkų netekusiems Vakarų verslininkams – rusų pasiūlymas

Rusija gali leisti įvežti žemės ūkio produkciją iš Europos ir JAV, jeigu Vakarų įmonės investuos į produkcijos perdirbimą Rusijoje. Tokią informaciją pirmadienį pateikė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Apie tai praneša AFP.

Rusų draudimas įvežti daržoves pakenkė ir augintojams Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusų draudimas įvežti daržoves pakenkė ir augintojams Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-02 10:19, atnaujinta 2018-01-11 21:55

Komentuodamas Graikijos prašymą leisti įvežti į Rusiją žemės ūkio srities gaminių, D.Peskovas priminė, kad Rusija yra Pasaulio prekybos organizacijos narė ir negali daryti išimčių vienai iš ES valstybių.

„Šiuo atveju galima sukurti netiesioginio importo schemą: tiekti žaliavas investuojant į Rusijos teritorijoje statomas maisto produktų perdirbimo įmones“, – nurodė V.Putino atstovas spaudai.

Sekmadienį žiniasklaidoje pasirodė informacija apie tai, kad Atėnai prašo Rusiją iš dalies panaikinti embargą maisto produktams ir leisti eksportuoti graikiškas braškes, apelsinus bei persikus. Laiškas su tokiu prašymu jau greitai bus išsiųstas šalies premjerui Dmitrijui Medvedevui.

Pernai rugpjūčio 7 d. Rusija uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

Skaitykite verslo naujienas ir mūsų FB puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.