„Bitė“ pagaliau pasiekė dugną

Mobiliojo ryšio operatoriaus „Bitė Lietuva“ pajamos paskutinį praėjusių metų ketvirtį ūgtelėjo pirmą kartą per penkerius metus. Tiesa, visų praėjusių metų finansiniai rezultatai buvo kiek prastesni nei 2013-ųjų.

Paskutinis praėjusių metų ketvirtis „Bitei“ buvo tarsi šviesa tunelio gale.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Paskutinis praėjusių metų ketvirtis „Bitei“ buvo tarsi šviesa tunelio gale.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Mar 3, 2015, 11:27 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:56 PM

Mobiliojo ryšio bendroves Lietuvoje ir Latvijoje valdanti kompanija „Bité Finance International B.V.“ paskelbė apibendrintus praėjusių metų finansinius rezultatus. Ataskaitoje nurodoma, kad bendros grupės pajamos 2014 metais siekė 170 mln. eurų – 6 mln. eurų mažiau nei ankstesniais metais.

Tiesa, pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) liko nepakitęs ir siekė 46 mln. eurų.

„Bitė Lietuva“ pajamos 2014-aisiais sudarė 118 mln. eurų ir buvo 6 mln. eurų mažesnės nei 2013-aisiais. Kompanijos EBITDA sumažėjo iki 33 mln. eurų (2013 m. buvo 37 mln. eurų).

Užtat optimizmo suteikia paskutinis 2014 metų ketvirtis: per jį bendrovė gavo 32,7 mln. eurų pajamų – 4 proc. daugiau nei prieš metus, o EBITDA šoktelėjo 36 proc., iki 8,9 mln. eurų.

„Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius Pranas Kuisys ketvirtąjį 2014-ųjų ketvirtį vadino lūžiu – ir ne tik šiai kompanijai, bet ir kitiems mobiliojo ryšio operatoriams Lietuvoje. Ir nors skaičiai nuteikia optimistiškai, jie atskleidžia ne viską – atskyrus pajamas už paslaugas nuo pajamų už įrangą, situacija kiek kitokia. „Visų operatorių pajamos už pagrindines paslaugas mažėja. Taigi kai sakome, kad pajamos auga, – pagrindinis augimas yra iš įrangos. Deja, tai nėra pagrindinis operatorių verslas. Ką tai rodo? Kad konkurencija paslaugų segmente toliau tęsiasi ir kainų reguliavus, agresyvus pasiūlymas – nevadinčiau to karu – tęsiasi“, – teigė P.Kuisys. Įmonės klientų skaičius per praėjusius metus nežymiai (1,4 proc.) sumažėjo ir metų pabaigoje siekė 1,025 mln. Beje, nors mobiliojo interneto duomenų klientai vidutiniškai persiuntė 134 proc. daugiau, pajamos iš šios srities ūgtelėjo gerokai kukliau – 15,3 proc., ir pasiekė 8 mln. eurų.

Investicijoms į tinklą „Bitė Lietuva“ skelbia praėjusiais metais skyrusi per 15,3 mln. eurų, panašią sumą numatoma investuoti ir šįmet.  

Bitė Latvija“ 2014 metais sugebėjo padidinti pajamas milijonu eurų ir iš viso gavo 61 mln. Eur pajamų, o jos EBITDA padidėjo 3 mln. eurų ir sudarė 13 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.