Atostogoms užsienyje lagaminus susikrovė kas antras lietuvis

„Eurobarometro“ sausį atlikta apklausa parodė, kad pernai į užsienį atostogų buvo išvykęs maždaug kas antras Lietuvos gyventojas. Tyrimo duomenimis, tai 59 procentai iš apklaustųjų mūsų šalies žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 4, 2015, 6:54 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:49 PM

Savo pagrindines atostogas Lietuvoje praleido 32 proc. lietuvių. Tuo tarpu savo šalį atostogoms renkasi vidutiniškai 40 proc. europiečių. Daugiausiai savo šalyje atostogauja graikai (84 proc.) ir kroatai (80 proc.).

39 proc. apklaustų ES gyventojų nurodė atostogaujantys kitose ES šalyse, o 21 proc. savo atostogoms renkasi ne ES valstybes.

„Eurobarometro“ apklausa taip pat atskleidė, kad septyni iš dešimties europiečių mažiausiai vienai nakčiai buvo išvykę iš savo gyvenamosios vietos asmeniniais ar profesiniais tikslais.

Daugiausiai keliauja švedai (87 proc.), liuksemburgiečiai (83 proc.), airiai (82 proc.) ir olandai (80 proc.), mažiausiai – portugalai (52 proc.) ir rumunai (53 proc.). Populiariausia atostogų trukmė – nuo 4 iki 13 naktų, tokios trukmės atostogas renkasi 56 proc. apklaustųjų. 49 proc. europiečių nurodė atostogavę trumpai – iki trijų naktų.

Dauguma lietuvių (54 proc.), kaip ir vidutinis europietis, svarbiausiu informacijos šaltiniu, priimant sprendimą dėl kelionės planų, nurodė draugų, kolegų arba giminių rekomendacijas.

Internete pateikiama informacija, planuojant kelionę, naudojasi 39 proc. lietuvių.

Lietuviai kartu su Belgijos ir Liuksemburgo gyventojais (39 proc.) daugiausia visoje ES renkasi atostogų paketą „viskas įskaičiuota“, mažiausiai tokios atostogos patrauklios Suomijoje ir Švedijoje (17 proc.).

Apklausa parodė, kad, vertindami savo atostogas 2014 metais, lietuviai labiausiai buvo patenkinti gamtos ypatumais, apgyvendinimo vietos saugumu, o dažniausiai netenkino bendras kainų lygis ir galimų veiklų ir paslaugų kokybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.